Blat vanilie : 4 oua 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 200 g faina 1 plic praf de copt un praf de sare
Blat cacao : 4 oua 150 g zahar 1 lgt esenta rom 150 g faina 50 g cacao 1 plic praf de copt un praf de sare
Crema cafea : 8 galbenusuri 300 g zahar 150 g faina 800 ml lapte rece 400 g unt (80-82% grasime) 6 lg ness 2 lg cacao 1 fiola rom
Glazura ciocolata : 100 g ciocolata cu lapte 80 g ciocolata neagra (75 % cacao) 2 lg ness 30 g zahar pudra 40 ml lapte 100 g unt (80-82% grasime)
1 cana mare de cafea indulcita pentru insiropat blaturile
Mod de preparare : Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cutor pentru circa 15 minute. Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 2. Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, esenta de rom, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem in aceeasi forma tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2. Crema cafea : galbenusurile le mixam cu zaharul. Separat, faina o amestecam treptat cu laptele rece, avand grija sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam in fir subtire peste galbenusurile spuma. Punem pe aburi (bain-marie), amestecan mereu pana cand crema se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Untul de la temperature camerei il mixam putin, apoi adaugam ness-ul si pudra de cacao. Omogenizam , apoi adagam cate o lingura din crema racita. Crema o impartim in 4.
Ptr insiropat : facem o cana mare de cafea espresso indulcit , in care adaugam 4 lg de whisky.
Asamblare : 1/2 blat vanilie insiropat- 1/4 crema- 1/2 blat cacao insiropat- 1/4 crema-1/2 blat cacao insiropat-1/4 crema- 1/2 blat vanilie insiropat-1/4 crema (imbracam tortul ). Lasam tortul la frigider pentru 3 ore sau de seara pana dimineata. Glazura : punem ingredientele toate intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana obtinem glazura. Lasam glazura 1 minut sa se racoreasca, apoi imbracam tortul cu ea. Decoram dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus picaturi de frisca lichida, apoi cu o scobitoare am format stelute. In mijlocul stelutelor am pus cate o biluta argintie.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.