500 g pișcoturi 400 g coacăze 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil) 250 g mascarpone (la temperatura camerei) 3 linguri de zahăr 2 fiole esență de vanilie 1 fiolă esență de lămâie 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)
Într-un bol mediu, pune coacăzele, toarnă o lingură de zahăr peste și zdrobește-le ușor. Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone, treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare (Nu bate prea mult timp, riști să se taie). Încorporează, încet, cu mișcări largi și cu ajutorul unei spatule, coacăzele. (Nu le pune pe toate; păstrează câteva coacăze și sirop lăsat de ele pentru a decora la final). Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță. Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și pune-le pe fundul tăvii. Pune jumătate din crema obținută peste ele, apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de cremă deasupra și decorează cu coacăzele în suc propriu păstrate mai devreme.
Se dă la rece între 20 de minute și 3 ore.
shutterstock_2907827932
shutterstock_2907827932
shutterstock_2907827932
shutterstock_2907827932
shutterstock_2907827932
shutterstock_2907827932
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.