...daca vrei ca sa servesti, bun ceva, sa te-ndulcesti, uite aici o tarta buna, ce ti se topeste-n gura ;)
INGREDIENTE
500 g biscuiti 50-100 g samburi de nuca 100 g unt 2-3 linguri margarina 8 oua 4 plicuri de zahar vanilat 320 g zahar 6 linguri de amidon 900 ml lapte 2 plicuri de gelatina fasii 500 grame branza de vaca dulce fructe proaspete sau din compot (piersici si ananas)
MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaca, fructe si bezea fara coacere:
1. "Blat"
- biscuitii se zdrobesc marunt, la fel si samburii de nuci, se amesteca, untul se topeste si se incoropreaza in biscuiti, mie mi s-a parut ca e cam insuficient si am mai amestecat 2-3 linguri de margarina, am omogenizat bine si am asezat un start de 2 cm intr-o tava de yena, presand foarte bine, dupa care am dat-o la frigider.
2. crema
- gelatina de pune la inmuiat cu apa rece, 8 galbenusuri le-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat mixand bine cu mixerul, cand a inceput zaharul sa se topeasca si sa devina compozitia usor pufoasa am adaugat cele 6 linguri de amidon amestecandu-se foarte bine
- laptele se infierbanta, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc
- se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine, in crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa
- deasupra blatului de biscuit intarit se aseaza fructele cat de des se doreste
- deasupra se toarna crema semifluida obtinuta, se lasa usor sa se raceasca si se da la figider
- 8 albusurile de bat spuma tare, se adauga 8 linguri de zahar si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se
- pentru a carameliza usor bezeaua am bagat tava 4-5 minute in cuptorul de aragaz bine incins sau se caramelizeaza cu un pistol pentru caramelizat
- se scoate, se lasa sa se raceasca si se mai pastraza la figider 3 ore dupa care se serveste cu multa pofta ;)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.