180 g biscuiti digestivi 100g unt topit 1 cutie lapte condensat transformat in caramel (vezi modul de preparare) 2 banane mari sau 3 banane mici Zeama de la jumatate de lamaie 300 ml smantana pt frisca Optional: Ciocolata pt decor
Mod de preparare
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit. Amestecul astfel obtinut, se aranjeaza intr-o forma pt prajituri cu fundul detasabil, cu ajutorul unei linguri sau fundul unui pahar. Se pune forma la frigider pt jumatate de ora. Se scoate blatul de biscuiti de la rece,se toarna caramelul peate el,se intinde in strat uniform, iar deasupra lui se pun feliile de banana, ce in prealabil au fost stropite cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca). Se bate frisca si se pune peste banane. Se orneaza cu ciocolata rasa.
Sosul de caramel din lapte condensat (Dulce de leche)Cutia de lapte condensat indulcit se pune intr-o cratita (se aseaza pe o parte, nu drept), avand grija sa fie acoperita in intregime cu apa. Se pune la fiert, timp de 2 ore si jumatate,avand grija in permanenta sa nu scada apa. Se deschide cutia numai dupa ce s-a racit la temperatura camerei. Obtinem astfel un sos delicios ce poate fi folosit in diverse retete.
media_141042836717600200
media_141042836717600200
media_141042836717600200
media_141042836717600200
media_141042836717600200
media_141042836717600200
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.