Ingrediente: 4 oua de marime medie4 linguri cu zahar(90-100g) 4 linguri cu faina(100g) 1 lingurita cu coaja de lamaie(optional) 1 lingurita cu esenta de vanilie un varf cutit de sare Umplutura: 1 borcan de 300 g cu gem de caise sau gemul care va palce Decor(optional): 5-6 patratele de ciocolata cu 50%cacao(aproximativ 35g) 1 lingura lapte 1/2 lingurita ulei
Aprindem cuptorul la foc mediu si asternem hartie de copt intr-o tava mare(am folosit tava de aragaz). Eu am udat tava inainte de a pune hartia, ca sa se lipeasca mai bine de ea. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Albusurile le vom pune in vasul mixerului sau intr-un bol. Le mixam cu sarea pana devin o spuma. Punem zaharul lingura cu lingura in timp ce mixam. Mixam bine pana acesta se dizolva. Incorporam pe rand cate un galbenus si mixam la viteza mai mica. Adaugam esenta si coaja de lamaie. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule incorporam in 2-3 reprize faina cernuta. Amestecam usor cu miscari largi, de jos in sus. Turnam aluatul in tava pregatita dinainte, nivelam si o dam la cuptor pentru maxim 15 minute. Dupa primele 12 minute facem testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Blatul copt va deveni usor auriu si va avea marginile putin rumenite. Nu trebuie lasat mult la copt pentru ca se va intari, iar cand il vom rula o sa se rupa. Cand este gata, scoatem blatul din tava si il rulam imediat in hartia pe care l-am copt. Il lasam 10 -15 minute sa se racoreasca, apoi il derulam si trecem cu lama unui cutit pe sub el ca sa il dezlipim de pe hartia de copt. Cand se raceste il ungem cu gem si il rulam cat putem de strans. Impachetam rulada in aceeasi hartie, strangand bine capetele. Lasam rulada sa stea asa cel putin o ora. Dupa acest timp, indepartam hartia si asezam rulada pe un platou. Topim ciocolata impreuna cu laptele si uleiul pe baie de aburi sau la microunde si omogenizam. Trasam linii deasupra ruladei(eu am folosit o seringa de bucatarie). Dam rulada 10-15 minute la frigider sa se intareasca putin ciocolata, apoi o putem felia. Rapida si buna!
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.