Prajitura delicioasa cu ciocolata alune si biscuiti
blat: 6 albusuri
100 g zahar
100 g nuca de cocos
1 lingura faina
1 lingurita praf de copt
100 ml lapte
Ingrediente pentru prima crema:
6 galbenusuri
100 g zahar
200 gr unt
300 ml smantana dulce
300 g de ciocolata cu alune
Pentru a doua crema:
200 g pudra de frisca de ciocolata sau 200 ml frisca lichida+ 2 linguri de cacao
Ingrediente in plus:
150 g de biscuiti
100 ml lapte
Mod de preparare:
Bateti 6 albusuri cu 100 g zahar, adaugati nuca de cocos, faina si praful de copt.
Asezati amestecul intr-o tava de 20 × 30 cm in care am pus anterior hartie de copt. Se coace la 180 de grade timp de 15 minute.
Se toarna 100 ml lapte rece peste blatul copt cat acesta este caldut.
Bateti 6 galbenusuri cu 100 g zahar, amestecati pana se ingroasa. Se raceste si se adauga 200 g de unt batut. Puneti 300 ml smantana dulce si cuburile de ciocolata cu alune intr-un castron, incalziti la foc mic (masa nu trebuie sa fiarba) pana se topeste ciocolata.
Se raceste bine cel putin 2 ore la frigider si se bate cu un mixer timp de 2-3 minute. Adaugati amestecul de galbenusuri la aceasta masa. Puneti 1/2 din umplutura peste blatul rece, un rand de biscuiti scufundati anterior in lapte, 2/2 umplutura. Batem frisca conform instructiunilor de pe punga si imbracam prajitura. Se orneaza cu ciocolata rasa.
Screenshot_20221229_194131_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.