8 albusuri 200 gr zahar 2 linguri faina 200 gr fulgi de cocos 1 praf de sare
100 gr biscuiti
Crema
8 galbenusuri 130 gr zahar 2 plicuri zahar vanilinat 200 gr unt Sirop
100 gr zahar 100 ml apa
Glazura
100 gr ciocolata 100 gr zahar 100 ml apa
Preparare
Blat
se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana cand acesta se dizolva, iar bezeaua devine lucioasa se adauga fulgii de cocos si apoi faina, se amesteca usor cu o spatula se toarna in tava (20x30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 170 gr C Atentie sa nu se arda!!! dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Crema
galbenusurile, zaharul si zaharul vanilinat, se amesteca cu telul, pe baie de aburi, pana cand isi schimba culoarea, se albesc si pana cand compozitia arata ca o smantana se lasa sa se raceasca, apoi se spumeaza untul si se adauga treptat din compozitia de oua se mixeaza pana se obtine o crema omogena, se pastreaza in frigider pana in momentul asamblarii prajiturii
Siropul
zaharul se pune intr-o craticioara sa se caramelizeze usor, sa capete culoare de chihlimbar se toarna apa apoi peste zaharul caramelizat si se lasa sa se dizolve caramelul siropul se lasa sa se raceasca
Glazura
se pune apa cu zaharul la fiert pentru 5 min, se opreste focul si se lasa ciocolata in acest sirop sa se topeasca, se amesteca sa se omogenizeze se lasa sa se tempereze
Asamblare desert
peste blatul cu fulgi de cocos se aseaza jumatate din cantitatea de crema, se niveleaza bine, se aseaza un strat de biscuiti scufundati in siropul de caramel, urmeaza restul de crema la final glazuram dupa placerea si talentul fiecaruia mai puteti presara si fulgi de cocos se lasa prajitura la rece cateva ore pentru a se putea portiona
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.