Prajitura Mozaic blat
120 g faina
120 g zahar
100 g caise confiate
120 g nuca prajita
200 g rahat
7 buc albusuri
1 pliculet praf de copt
1 praf sare
Prajitura Mozaic Crema
7 buc galbenusuri
150 g zahar
250 g unt la temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
2 buc foi de napolitana
Prajitura Mozaic cu nuca si rahat blat
1.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat pana cand il vom termina si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.Lasam bezeaua deoparte si amestecam faina cu praful de copt.
2.Adaugam rahatul,nuca prajita si caisele confiate peste amestecul de ingredientele uscate si amestecam.Caisele confiate pot fi inlocuite cu orice alte fructe confiate.
3.Adaugam cate o lingura din amestecul de ingrediente uscate cu nuca peste bezea si amestecam usor cu spatula de sus in jos.Compozitia pentru blat este gata si acum avem nevoie de o tava(20/30 cm) unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt.Punem compozitia in tava si bagam tava in cuptorul preincins la 170 C pentru 25 de minute.Dupa ce scoatem tava de la cuptor lasam blatul sa se raceasca.
Prajitura Mozaic cu nuca si rahat crema
4.Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand galbenusurile devin pale si cremoase.Punem bolul deasupra unei cratite cu apa care este la foc mediu,apa trebuie sa fiarba in momentul in care punem bolul deasupra.Le lasam aproximativ 5 minute timp in care amestecam continuu.Luam compozitia si o lasam deoparte sa se raceasca.
5.Mixam untul pentru 2 minute dupa care adaugam cate o lingura din compozitia de oua pana cand o vom termina, aceasta compozitie trebuie sa fie rece atunci cand o adaugam.Adaugam o lingurita de extract de vanilie dupa care crema este gata.
Prajitura Mozaic asamblarea prajiturii
6.Avem nevoie de un platou pe care punem o foaie de napolitana dar nu inainte de a unge putin cu crema pentru stabilitate.Punem jumatate din crema si o distribuim usor pe toata suprafata foii de napolitana dupa care punem blatul.
7.Punem crema ramasa si o distribuim pe toata suprafata blatului dupa care acoprim cu foaia de
napolitana.Am topit putina ciocolata pentru a decora prajitura,aceasta este optionala.Bagam prajitura la frigider pentru 2 ore dupa care poate fi taiata si servita.