Ingrediente Blatul cu ciocolata: 4 albusuri 6 linguri zahar 4 linguri faina 75 g ciocolata topita 1/2 plic praf de copt Blatul cu nuca de cocos: 4 albusuri 6 linguri zahar 75 g nuca de cocos 1 lingura faina 1/2 plic praf de copt Crema: 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata 250 g unt sau margarina In plus: 400 ml smantana lichida pentru frisca 50 g zahar pudra Decor: cacao sau cafea macinata
Mod de preparare prajitura excelent - reteta de cofetarie: Pentru blatul cu ciocolata, mixeaza spuma albusurile cu zaharul pana cand se formeaza o bezea tare.
Incorporeaza ciocolata topita si in final faina amaestecata in prealabil cu praful de copt. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunea de 25 x 30 cm tapetata cu hartie de copt.
Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180 C timp de cca 12 – 15 minute.
La fel se prepara si se coace si blatul cu nuca de cocos.
Pentru a pregati crema, mixeaza galbenusurile cu zaharul si pune intr-o craticioara.
Pune vasul la bain-marie si gateste timp de aproximativ 15 minute, amestecand ocazională
Adauga ciocolata si imediat dupa ce se topeste ia de pe foc si lasa sa se raceasca.
Cand crema se raceste, incorporeaza untul putin cate putin.
Distribuie uniform jumatate din crema peste blatul cu nuca de cocos.
Aseaza blatul cu ciocolata si distribuie restul de crema.
Prajitura se tine la frigider, pentru cateva ore sau chiar peste noapte.
In ziua urmatoare, mixeaza smantana lichida cu zaharul pudra pana cand vei obtine o frisca tare. Intinde uniform frisca si decoreaza prajitura cu cacao sau cafea macinata.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.