Prajitura de casa Coffee latte O bunaciune absolut delicioasa, cu gust fain de cafea
Reteta prajiturii; Blat : 5 oua, un praf de sare, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 2 linguri ulei Bezea cu nuci : 6 albusuri, 6 linguri zahar, 150 g nuci prajite si macinate, 2 linguri faina, 1 lingura cacao, esenta de cafea. Crema : 6 galbenusuri, 10 linguri zahar, 5 linguri lapte, 2 linguri amidon, 4 linguri ness, 250 g unt Sirop: 80 ml apa, 3 linguri zahar, 2 linguri esenta de rom, 1 lingurita ness Decor : frisca, ciocolata. Blat: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina si cacaua cernute. Omogenizam cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Compozitia obtinuta o intindem in 2 tavi de (25x35 cm) tapetate cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu (180 de grade). Lasam blaturile sa se raceasca putin, apoi le scoatem din tava. Bezea de nuci: mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si macinate amestecate cu faina si cacaua. Intindem compozitia in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 minute, tot la 180 de grade. Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, amidonul si pudra de ness. Omogenizam cu un tel si punem pe aburi (5-10 minute) pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca. Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei. Il mixam spuma , iar in el adaugam cate o lingura din crema racita, amestecand usor, pana incorporam toata crema. Sirop: am fiert apa cu zaharul timp de 10 minute, am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si ness-ul. Insiropam blatul bine, apoi intindem deasupra o parte din crema, desupra cremei asezam blatul de bezea, urmeaza sa nivelam a doua parte de crema.. blat si ultima parte de crema.Dam prajitura la rece. A doua zi feliem prajitura si decoram cu ce avem la indemana.
Screenshot_20230330_142456_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.