Blat de biscuiti: 150 g biscuiti americani cu ciocolata 150 biscuiti digestivi 125 g unt Crema de ciocolata 300 g ciocolata amaruie 300 ml frisca esenta de rom 200 g unt Blat de pandispan 4 oua 8 linguri zahar 4 linguri faina 150 g visine din compot 500 g frisca 500 g zmeura Glazura 200 ml sirop de visine de la compot 1 lingura amidon 1 lingura zahar
Mod de preparare
Preparare blat de biscuiti
Peste biscuitii sfaramati se toarna untul topit, dar nu fierbinte si se amesteca bine, pana se obtine o masa omogena.
Se tapeteaza cu hartie pergament, o forma rotunda de tort de 28 cm si se aseaza blatul de biscuiti la baza, presandu-l bine.
Preparare crema de ciocolata
Se pune frisca pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta si se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se mixeaza pana cand se obtine o crema spumoasa.
Untul lasat la temperatura camerei, se spumeaza bine, apoi se incorporeaza treptat in crema.
Se adauga si esenta de rom.
Aceasta crema se intinde peste blatul de biscuiti din forma de tort.
Preparare blat de pandispan
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se presara putina sare peste albusuri si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma, apoi se adauga treptat zaharul mixandu-se continuu pana cand bezeaua devine foarte ferma.
In bezea se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, apoi se adauga faina in ploaie si visinile din compot.
Se coace blatul timp de 25-30 de minute la 180 de grade, apoi se lasa sa se raceasca.
Preparare glazura
Siropul de visine se pune pe foc impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga amidonul, se mai lasa cateva minute pe foc, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.
Asamblare prajitura
Peste stratul de biscuiti se intinde crema de ciocolata, apoi pandispanul, peste pandispan, frisca batuta spuma.
Peste frisca se presara zmeura, iar peste zmeura se intinde glazura cu ajutorul unei pensule.
Prajitura se tine la rece cel putin o ora inainte de a se portiona.
Este delicioasa si foarte aromata, aceasta prajitura Andreea, imbinand toate gusturile, de la dulce, la amarui si usor acrisor. Este bine ca dupa fiecare etapa de asamblare a prajiturii, forma de tort sa se dea la rece cate 10-15 minute.
13626991_304263713243390_6861642614270437833_n
13680826_304263716576723_3057516514320877474_n
13626991_304263713243390_6861642614270437833_n
13680826_304263716576723_3057516514320877474_n
13626991_304263713243390_6861642614270437833_n
13680826_304263716576723_3057516514320877474_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.