6 foi de placinta 500 g branza de vaci 150 g zahar 2 oua (poti pune si 3) 1-2 linguri smantana (in functie de cat de uscata este branza) 1 lingura coaja rasa de portocala Pentru sirop: 100 ml suc de portocale proaspat stors 1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce si de cat de dulci sunt portocalele) In plus: ulei pentru uns foile de placinta
Mod de preparare Placinta cu branza si portocale:
Intr-un castron mixeaza cu blenderul vertical branza cu ouale, zaharul, smantana si coaja de portocala.
Taie foile de placinta in doua. Vom avea 12 foi de placinta mici, pe care le vom unge cu ulei pe fiecare in parte.
Aseaza in tava 4 foi de placinta, jumatate din cantitatea de branza, alte 4 foi de placinta, restul de branza si acopera cu restul de foi.Pune tava in cuptorul preincalzit pana placinta se rumeneste usor.
Intre timp amesteca sucul de portocale cu zahar si pune-l la fiert. Lasa-l sa dea cateva clocote apoi da deoparte.
Scoate tava din cuptor, taie placinta in patrate potrivite ca marime, toarna siropul cald si da tava din nou la cuptor pana siropul este absorbit (n-ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute)
Calda sau rece e la fel de buna
placinta-cu-branza-si-portocale-1
placinta-cu-branza-si-portocale-3
placinta-cu-branza-si-portocale-4
placinta-cu-branza-si-portocale-4
placinta-cu-branza-si-portocale-1
placinta-cu-branza-si-portocale-3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.