1 pachet foi napolitane 500 gr miez nuca 500 gr zahar 200 gr unt coaja de lamaie coaja de portocala 200 ml smantana dulce optional rom/coniac
Mod de preparare
Zaharul se pune la caramelizat, intr-un vas, pe foc. Se lasa pana capata culoare aramie, si degaja parfum de zahar ars, apoi se adauga untul, coaja de lamaie si de portocala, si smantana lichida. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, legata. Se adauga nucile tocate grosier. Daca doriti, se poate adauga in acest moment, esenta de rom sau coniac.
Compozitia trebuie sa fie fierbinte.
Se desface pachetul cu foi, se toarna umplutura fierbinte intre toate cele 4-5 foi de napolitane, nivelnad frumos cu o spatula lata pe fiecare foaie. Se incheie cu o ultima foaie de napolitana, peste care se asaza un tocator din lemn, curat, si se adauga o greutate care sa tina presate straturile de napolitana. Se lasa astfel pana se raceste de tot, preferabil de pe o zi pe alta.
Se portioneaza cu un cutit foarte ascutit, se orneaza dupa preferinte cu nuca macinata, cacao sau ciocolata.
Un desert al copilariei iubit de toata lumea!
Atentie cand caramelizati zahar, supravegheati cu atentie vasul ca sa nu se arda zaharul, astfel va avea o culoare inchisa si va fi amar.
13590394_301295240206904_5683134145390927902_n
13590394_301295240206904_5683134145390927902_n
13590394_301295240206904_5683134145390927902_n
13590394_301295240206904_5683134145390927902_n
13590394_301295240206904_5683134145390927902_n
13590394_301295240206904_5683134145390927902_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.