Ingrediente pentru 12-15 tarte (de marimea brioselor)
Blaturi/Coji 225 gr faina 150 gr unt foarte rece, taiat cubulete 2 linguri zahar tos 2 galbenusuri 1 lingura de otet un praf de sare
* aceste cantitati sunt suficiente si pentru o tava mare de tarta cu diametrul de 22 cm.
Crema 250 ml lapte 75 gr zahar 100 gr unt 3 linguri (30 gr) amidon sau faina un galbenus de ou esenta de vanilie un praf de sare
* pentru o tava cu diametrul de 22 cm, dublati cantitatile ingredientelor pentru crema
Fructe diverse, eu am folosit fructe proaspete, capsune, mere si banane, dar si fructele congelate sunt foarte bune.
Pentru jeleu am avut nevoie de un pluc de Tort-Gelee, 2 linguri de zahar si 200 ml apa. Pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe pachet.
Pregatire blaturi
faina se amesteca cu zaharul si un praf de sare, se adauga otetul si galbenusurile, apoi untul taiat cubulete se sfarama untul cu ajutorul degetelor, pana avem un aluat nisipos. prin presare, strangem aluatul sub forma unei bile si il punem la frigider sau congelator pentru min 30 min. Acest aluat se poate pastra cateva zile la congelator. dupa ce untul s-a intarit, se portioneaza aluatul in 12-15 parti si fiecare bucata de aluat se va aseza prin presare in formele de briose am mai pus tavitele in frigider pentru 10 min, am pornit cuptorul la 180 gr C, intepam aluatul cu o furculita si punem la copt pentru 15-20 min, blaturile se vor rumeni frumos pe margini, le lasam sa se raceasca complet
Pregatirea cremei
se amesteca zaharul, amidonul si un praf de sare, apoi se adauga laptele rece punem amestecul la foc mic, amestecand cu telul pana se ingroasa cand s-a ingrosat incorporati si galbenusul de ou si luati de pe foc lasati compozitia sa se racoreasca aproape de temperatura camerei spumati untul cu mixerul si adaugati treptat din crema de lapte, la final esenta de vanilie pastrati crema la frigider
Asamblare
fiecare blat se umple cu crema asezam fructele (daca folositi fructe ce tind sa se oxideze, le stropiti cu putina zeama de lamaie) pregatim jeleul dupa se am asezat fructele, si cu lingurita il adaugam pe deasupra tartelor
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.