oct. 15, 2018Dulciuri de bucatarie, Retete de Craciun si Revelion, Retete de Paste, Retete Prajituri
Imprimă rețeta
Imi plac deserturile care contin cafea si pentru asta am ales sa pregatesc reteta de ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata. Un desert extrem de aromat si fin, eclerul cu cafea este vedeta la mesele festive in familia mea. Se prepara rapid , iar rezultatul este DELICIOS !
Timp preparare: 1 ora
Portii: 10 bucati
Ingrediente:Coji ecler cu cacao - 50 ml ulei, 100 ml apa, 85 gr faina, 15 gr cacao, 4 oua, 1 praf sare.Crema de cafea - 500 ml lapte, 60 gr amidon, 2 oua, 20 gr zahar vanilat, 1 praf de sare, 120 gr zahar, 3 gr cafea instant.Glazura ciocolata - 100 gr ciocolata, 10 ml ulei
Instructiuni preparare
Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata reteta. Ecler cu crema de cafea si ciocolata.
Coji ecler cu cacao
Faina se amesteca cu cacaua. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.
Se adauga intreaga cantitate de faina cu cacao si se amesteca repede cu o paleta .
Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata.
Crema de cafea
Laptele (400 ml) se fierbe la foc mic. Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (maxim 1 minut ). Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , cafeaua instant , praful de sare si amestecam bine.
Asamblare
Capacele la eclere le vom taia doar pe o latura si se umplu cu crema de cafea calda.
Le lasam sa se racesca complet si le glazuram cu ciocolata topita si amestecata cu ulei.
Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata
Le pastram la rece pana in momentul servirii
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.