Ingrediente 250 g petale de trandafiri de dulceaţă 2 ceşti de zahăr 4 ½ ceşti de apă sucul a două lămâi
Preparare
Speli petalele foarte, foarte bine şi cu o forfecuţă tai partea albă a fiecărei petale. Nu foloseşti partea maro a unei petale. Aşezi petalele să se înmoaie în apă rece pentru trei zile. Pui petalele într-un castron, presari o ceaşcă cu zahăr şi amesteci petalele ca să te asiguri că toate au luat contact cu zahărul. Într-o cratiţă pui apa, zahărul şi sucul lămâilor. Pui pe foc şi amesteci la foc mic să dizolvi zahărul. Nu-i nicio problem dacă au căzut şi sâmburii din lămâie, căci aceştia au pectină care contribuie la închegarea sucului. Pui şi petalele în acest sirop şi laşi pe foc 20 de minute. Din momentul în care a dat în clocot mai laşi 5 minute până ce amestecul se lipeşte. Opreşti focul şi pui dulceaţa în borcane încălzite și le astupi. Dacă vei consuma dulceaţa în scurt timp de la preparare nu e nevoie de altă sterilizare, iar în caz contrar fierbi borcanele la bain-marie pentru 10 minute.
photocuisineee_030823
photocuisineee_030823
photocuisineee_030823
photocuisineee_030823
photocuisineee_030823
photocuisineee_030823
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.