3 foi aluat foietaj 6 galbenusuri 300 gr zahar un praf de sare 1 l lapte dulce vanilie 60 gr amidon un pachet de unt cacao 100 gr ciocolata sampanie (vin spumant) zahar pudra 400 gr zmeura gem de zmeura rom
Mod de preparare
Galbenusurile, un praf de sare si zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare. Se adauga o cana cu lapte, se omogenizeaza si se adauga vanilia. Amidonul se desface cu putin lapte, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. Se adauga restul de lapte.
Compozitia se transfera pe foc sau pe baie de aburi si se amesteca continuu pana incepe sa se lege. Se ia de pe foc, se adauga untul si se omogenizeaza. Crema se imparte in doua. In plus, se opreste intr-o cana putina crema de vanilie.
Separat, se topeste ciocolata, se adauga putin rom, cacao si se adauga peste jumatate din crema de vanilie.
Zmeura se amesteca cu putin gem de zmeura diluat cu un pic de apa.
Se pregateste o tava, se asaza primul strat de aluat, peste care se toarna crema de ciocolata. Se pot presara si bucatele mici de ciocolata prin ea. Se asaza al doilea strat de blat, se preseaza usor, apoi se toarna crema de vanilie peste care se asaza zmeura si se marmoreaza usor crema. Se asaza ultimul strat de blat, se preseaza usor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Din crema de vanilie ramasa, se prepara la momentul servirii, un sos spumant.
Crema se mixeaza cu vin spumant, astfel ca se va obtine un sos lichid.
Cremsnitul se portioneaza rece, cu un cutit bine ascutit si se serveste cu zmeura si sos de vanilie usor acidulat.
O nebunie de arome si texturi!
13626478_303814576621637_1944597103215706281_n
13659130_303814543288307_3955599068548358776_n
13626478_303814576621637_1944597103215706281_n
13659130_303814543288307_3955599068548358776_n
13626478_303814576621637_1944597103215706281_n
13659130_303814543288307_3955599068548358776_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.