1 ou 1 lingura apa 250 g aluat foitaj 150 g ciocolata fulgi sau razuita
Preparare Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.
Bate oul într-un castron şi adaugă apa când amesteci.
Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul franţuzesc cu un făcăleţ, până obţii un pătrat cu latura de 40 cm.
Taie aluatul în drepturnghiuri de circa 8/4 cm, apoi taie dreptunghiurile astfel formate în jumătăţi, pe diagonală.
Pune câte două linguriţe de fulgi de ciocolată, sau ciocolată răzuită în centrul fiecărui triunghi şi rulează de la marginea mare, spre vârful triunghiului, astfel încât să obţii cornuleţe. Îndoaie puţin cornuleţele, ca să arate ca o semilună şi aşază fiecare bucată în tavă, cu partea rulată ultima dedesubt, ca să nu se desfacă la copt.
Unge cornuleţele cu oul bătut şi dă la cuptor circa 25 d eminute, până ce croissantele devin aurii. Sunt foarte bune cu inghetata de capsuni, vanilie sau ciocolata.
shutterstock_132268469
shutterstock_132268469
shutterstock_132268469
shutterstock_132268469
shutterstock_132268469
shutterstock_132268469
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.