8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri zahăr pudră sare 10 nuci 1 lingură rom 500 g prune fără sâmburi Cel mai gustos pandişpan cu prune – Mod de preparare
Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă rece. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia, până cţnd compoziţia capătă o culoare uşor alburie. Adăugăm făina în ploaie, batem în continuare, apoi adăugăm zahărul vanilinat, sare şi o lingură de rom şi nuci tocate.
Încorporăm albuşurile bătute spumă tare, omogenizăm şi turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Ţinem la foc tare 5 minute, apoi punem prunele desfăcute jumătăţi, cu partea cărnoasă în sus şi continuăm coacerea. Când prăjitura este gata, scoatem şi pudrăm cu mult zahăr farin. Lăsăm să se răcească în tavă, apoi tăiem pătrate şi aşezăm pe platouri. Servim caldă, dar mai ales rece.
chec-pufos-cu-prune-580x400
chec-pufos-cu-prune-580x400
chec-pufos-cu-prune-580x400
chec-pufos-cu-prune-580x400
chec-pufos-cu-prune-580x400
chec-pufos-cu-prune-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.