Sunteti o dulce. Ma bucur ca va plac alegerile mele. Cand ma refer la "linie", ma refer la un fel de pedigree al plantei. Varietatea are niste caracteristici. In functie de conditii si de priceperea colectionarului, acele caracteristici se pastreaza in continuare sau se pierd. Cu cat varietatea a trecut prin mai multe maini nepricepute pana a ajuns la dv, cu atat s-ar putea sa nu mai corespunda cu descrierea varietatii. De exemplu acea contorsionare a frunzelor data de un blocaj din cauza sarurilor se transmite generatiilor viitoare si va aparea in diverse stadii ale noilor plante. Ar fi gresit sa consideram varietatea cu defect. E vorba de linie, de persoana de la care am luat si a avut probleme. Va mai dau un exemplu. Nu recomand inmultirea frunzelor juvenile. Ele nu au toata informatia varietatii. Sa zicem ca un colectionar ar face acest lucru si dv veti primi un pui dintr-o astfel de frunza. S-ar putea ca puiul in timp sa nu prezinte acele calitati care v-au atras initial la varietate. Nu e de vina varietatea. Tine de linie.
Da. La inceput nu ma induram sa arunc nici o frunza si recunosc, si acum mai fac asta, dar doar la varietatile foarte dragi si dorite. Si asta, de teama sa nu le pierd cumva.
Diferenta intre un colectionar incepator si unul avansat sta in numarul mare de plante pierdute de cel avansat. Nu am zis-o eu. :-) Daca va e foarte draga o varietate, eu va sugerez sa folositi cea mai buna frunza pt inmultire. Nu una care in mod normal ar fi mers la gunoi. Nici cele batrane nu dau rezultate bune.
Cele batrane nu dau deloc, sau dau dupa foarte mult timp niste pui anemici. Am observat din metoda "nimic nu se arunca" . Nu ma consider incepatoare, dar avansata in nici un caz, sunt undeva pe la genunchiul broastei. Ideea e ca am pierdut o multime, iar cu unele nu o sa ma mai intalnesc in veci. Dar eram la inceputul inceputului si habar nu aveam cum sa le ingrijesc. Nu ca acum as sti prea multe! Multumesc pentru toate sfaturile! Noapte linistita!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Cand ma refer la "linie", ma refer la un fel de pedigree al plantei. Varietatea are niste caracteristici. In functie de conditii si de priceperea colectionarului, acele caracteristici se pastreaza in continuare sau se pierd. Cu cat varietatea a trecut prin mai multe maini nepricepute pana a ajuns la dv, cu atat s-ar putea sa nu mai corespunda cu descrierea varietatii.
De exemplu acea contorsionare a frunzelor data de un blocaj din cauza sarurilor se transmite generatiilor viitoare si va aparea in diverse stadii ale noilor plante. Ar fi gresit sa consideram varietatea cu defect. E vorba de linie, de persoana de la care am luat si a avut probleme.
Va mai dau un exemplu. Nu recomand inmultirea frunzelor juvenile. Ele nu au toata informatia varietatii. Sa zicem ca un colectionar ar face acest lucru si dv veti primi un pui dintr-o astfel de frunza. S-ar putea ca puiul in timp sa nu prezinte acele calitati care v-au atras initial la varietate. Nu e de vina varietatea. Tine de linie.
Daca va e foarte draga o varietate, eu va sugerez sa folositi cea mai buna frunza pt inmultire. Nu una care in mod normal ar fi mers la gunoi. Nici cele batrane nu dau rezultate bune.
Nu ma consider incepatoare, dar avansata in nici un caz, sunt undeva pe la genunchiul broastei. Ideea e ca am pierdut o multime, iar cu unele nu o sa ma mai intalnesc in veci. Dar eram la inceputul inceputului si habar nu aveam cum sa le ingrijesc. Nu ca acum as sti prea multe!
Multumesc pentru toate sfaturile! Noapte linistita!