sunt f multe tratamente care trebuiesc facute pe tot parcursul anului la piersic, pt boli si insecte .
Nr. de tratamente difera la fiecare soi , in functie de rezistenta la boli , daunatori si de perioada coacerii .
Nu l-ati stropit niciodata cu nimic ?
Va felicit pentru colectia de piersici pe care o detineti si v-as ruga sa-mi spuneti, dupa ce ati avut ocazia sa observati atatea soiuri, care sunt cele 2-3 soiuri care v-au impresionat prin productie si adaptabilitate.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o Primavara cat mai frumoasa!
Multumesc la fel! Multa sanatate !
Absolut toti piersicii m-au impresionat prin productie. Nu exista soi de piersic la care sa nu fie necesara rarirea fructelor. Piersicii sunt de 2 feluri: productivi si f productivi.
La cei productivi a trebuit sa rup un sfert din fructe, altfel se rupeau crengile, toate erau la pamant.
La cei f productivi a trebuit sa rup jumatate din fructe si tot nu s-a vazut, altfel pomii s-a fi rupt cu totul. Oricum mi s-au rupt crengile la vreo 3 din cauza vantului, pt ca nu m-a lasat inima sa le raresc asa cum ar fi trebuit. Pacat ca nu pot tine crengile cat pot ei sa rodeasca. Am citit ca in condiții de climă favorabilă, și cu un sol optim, un piersic în mod normal leagă 1200-3000 de fructe, din care poate hrăni doar 400-600. Distanta ideala intre fructe este intre 10 cm la soiurile timpurii si 20 cm la soiurile tarzii.
Cu adaptabilitatea, depinde in ce zona locuiti, piersicul prefera soluri drenate, usoare, nisipoase pt o viata mai lunga. Eu nu pot lauda cu solul meu deloc, este exact opusul. La inceput pornesc bine, rodesc f mult cativa ani, apoi mor subit, am pierdut destui pana acum din toate soiurile .
piersicile cu pulpa alba sunt incomparabile , orice forma ar avea (rotunda sau plata), coacere timpurie sau tarzie, toate piersicile si nectarinele cu pulpa alba sunt ff bune , au aroma intensa de piersica si dulci ca mierea .
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.