Vă cred! Nici nu am știut că sunt așa multe culori (pe cea portocaliu o știu de mult, iar de vreo 15 ani am văzut una galben) În rest.... la dvs e expoziție ❤️❤️❤️
Multumesc tare mult! Este intr-adevar o planta de care m-am indragostit cu foarte multi ani in urma , descoperind varietati ce nu erau la noi....asa a inceput colectia...:-)
Ma omori cu cliviile astea ! Dar ia uita-te, te rog, daca ai timp la mine in "Are cineva asa ceva ?" si in " Vanda". Poate-mi dai niste sfaturi. Multumesc !
of,of,of..esti de ''belea'' cu frumusetile tale!!..Ma faci sa-mi ''rod'' unghiile...de oftica,ale mele..au de toate si nu ''zic'' nimic de flori,nici macar una!:)))
Of Nora nu stiu ce sa zic..... insa de luna trecuta poti incepe sa administrezi ingrasamant in apa de udare pana in septembrie-octombrie.
Sunt plante florifere ale tale? Poate inca nu au atins maturitatea? peste 10-11 frunze pe planta sa fie.
doua din ele sunt cumparate anul trecut,nu au inflorit..sunt marisoare,una este matura,infloreste de ani multi dar i-am ''rasucit'' ceasornicul,deobicei infloreste imediat dupa ce o scot afara in curte la umbra..si am si o piticanie primita la schimd,inca nu sunt convinsa ca e clivia[drept clivia rosie am primit-o..],dupa parerea mea,e un soi de amaryllis,are bulb si eu inca nu am vazut clivia cu bulb[?]..Se dezvolta tare greu,de anul trecut nu a dat nici o frunza in plus de cele doua cu care am primit-o..
"Aia" cu bulb... nu mai fi suparata pe "ea" sigur e amaryllis ;) asa cum ai banuit. In ce priveste clivia care-ti infloreste imediat ce-o scoti afara... ea are nevoie de acea diferenta de temp in care dezv. tija. Deci de-asta infloreste dupa ce-o scoti in exterior pentru ca probabil noptile sunt intre 10-15 grade minima, si-atunci... voila!
cred,eu nu am racoare deloc...decat in beci dar acolo mi-au inghetat iarna trecuta cactusi..poate si piticaniile de anul trecut o sa infloreasca in primavara asta..merci,o sa incep sa le dau ''papica'',inca nu am dat la nimic..
Hi, hi, hi ! S-ar putea sa am si eu una citron. Am comandat-o. Dar ceea ce ai tu .. Eu acum am de-astea obisnuite in nr.de vreo 5. Ultimile 2 le poti vedea la mine in "Clivia"( ultimele poze ). Cred ca sunt obisnuite ca nu aduc astia altceva la noi. Dar le-am luat ptr.ca am facut o adevarata afacere. Uita-te sa vezi ce am luat la numai 3o lei. Acum 1/2 ora am vazut niste clivii aschilabice in Brico cu 60 lei. Mi-a venit sa le bat pe vanzatoare chit ca ele saracele nu au nici o vina.
Clivia nobilis infloreste din faza de samanta dupa 7 pana la noua ani. Eu am cumparat-o deja rasad. prin despartirea plantei infloreste mai repede, mai ales daca e lasata ceva timp langa planta mama.
Multumesc! Sper sa se vada repede rezultatele polenizarii. Am cateva seminte la germinat, dar mai vreau, mai ales o plantuta mai rasarita.Daca vei avea in plus, sa te gandesti, te rog, la mine.
Multumesc! Daca le aveau la gradina botanica... era o treaba, nici eu nu am gasit la gradina botanica cine stie ce.... de-asta,am adunat si eu de pe unde am putut. De la seminte pana la plante. De-acum am inceput sa ma joc cu incrucisari, sa avem si noi diversitate, nu? :wink
ultimele postate sunt 2 nuante, nu pot sa redau culoarea originala, din pacate - cred ca mi-ar trebui o camera mult mai performanta. Butter yellow are o cupa mai restransa si de un galben unt intens( de-ala de casa :) )-de acolo si numele. Good hope are cupele mai largi si de un galben pai/cream, cu nervuri verzui in partea dorsala a petalelor.
Cred ca ceva nu-i place. In mod normal infloresc in fiecare an-o tija,doua uneori si 3- asta depinde si de varsta plantei.
Adauga-i ingrasamant cu continut ridicat de Potasiu, in apa de udare si administreaza-i 0 data la 10-20 zile din martie pana in septembrie. Vara elimina tavita ghiveciului si uda abundent, insa apa sa se scurga, sa nu ramana in tava.Cliviile sufera daca au substratul total uscat iar dezvoltarea lor este stagnata(nu mai apar frunze noi)
Daca te rog un sfat : am o clivie orange nu de mult timp de la o colega, nu a fost inflorita anul acesta, nici nu are de gand, in schimb are 3 pui...Cum sa o ingrijesc in viitor ?
Noile plantute nu se scot de langa planta mama pana in momentul in care vor avea radacini proprii.
Clivia ca planta poate fi plantata in orice substrat cu drenaj bun-eu am incercat mai multe tipuri/combinatii-scoarta pt orhidee in amestec cu cocopeat si perlit, turba fibroasa cu perlit, cocopeat cu perlit, cocohusk(este scoarta de nuca cocos mai grosiera)vara eu le tin afara si beneficiaza doar de apusul soarelui;le ud abundent fara tavite, iarna pot fi tinute la o temp de peste 10 grade iar udarea redusa/lumina cat se poate de intensa iarna. Am experimentat si cu ele in conditii de camera(adica incalzire, aer mai uscat, etc) si le-a mers super, au inflorit insa le-am udat mai bine decat cele tinute la rece iar lumina din plin, au stat direct pe pervazul ferestrelor.
Gelos pe florile mele nu.... doar putin incomodat... hi hi hi... Eu am noroc! Cliviile sunt mai mici decat pomii meliferi....
Dar tu... pentru albine -i vrei nu? sau e tot obsesie ca la mine.... ha ha ha
Am si eu o clivie care seamana leit cu Golden Lob a ta.Care sa fie motivul pentru care floarea nu are deloc tije.Tare rau imi pare ca abia se vede dintre frunze.Unde oare oi fi gresit?
In cazul cliviei mele Golden LOB-cauza cred ca a fost si datorita imaturitatii plantei (are doar 7frunze,o am din samanta) practic *a nascut un copil subdezv* alti cunoscatori mai cu experienta pun asta pe o slaba iluminare,udare si minus de nutrienti pt planta
Multumesc tare mult Mihaela pentru explicatii.Si Clivia mea Golden este la fel de mica ca si a ta (tot 7 frunze are)dar am gresit si la ingrijire.Voi fi mai grijulie cu ea.
Buna Danuta! Am vazut clivia ta, in albumul tau personal si imi permit sa-ti spun ca nu este un Golden LOB.Denumirea de clivia Golden LOB vine de la Golden Light of Budha este o varietate chineza, deci cu frunze mai scurte si late de culoare verde galbui -de aici si denumirea de Golden. Mai exista varietatea LOB adica Light of Budha care nu au in intregime culoarea de verde galbui ci partial decoloratiuni orizontale de crem pe frunza verde.Poti vedea si aici in album varietatile in intregime. Cu mare placere ofer informatii din cele ce stiu. Iti doresc bafta cu plantele tale pe mai departe si pot spune ca atunci cand va inflori cum trebuie, vei avea o clivia deosebita!
Mihaela,iti multumesc pentru ajutor.Ma grabisem sa o numesc pe clivia mea dupa ce aruncasem o privire fugara prin albumul tau si mi se paruse ca sunt identice la flori dar la funze nu m-am uitat.Clivia mea are funze verzi in totalitate-nici un pic de galben pe nicaieri si lungi ca la cea portocalie.
Nu este de condamnat decizia ta.... fotografiile noastre semanau izbitor. Insa ma simteam oarecum ca te-am indus in eroare cu denumirea ei, asa ca am preferat sa-ti explic. :wink
Alick McLeman este numele hibridizatorului din Noua Zeelanda (vezi site:www.clivia.net.nz/Seed2011.html) de unde eu am cateva plante din colectie-cred ca te referi la My Goodness- nu am disponibile seminte din acea varietate inca.
Sunt usor de ingrijit, nu sunt pretentioase ca si cerinte,se preteaza bine ca planta de apartament, decoreaza si doar prin frunze(in opinia mea :) florile dureaza pana la 3-4 saptamani, uneori scot 2 tije...deci.... eu le ador!!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.