C. maxima. Un soi de dovleac heirloom francez din regiunea Bordeaux; remarcat în Les Plantes Potageres (1883) de Vilmorin. Sămânță cultivata de La Ferme de Ste. Marthe și colectate de Amy Goldman, membru Seed Savers Exchange, la Festivalul Dovleacului Tranzault din 1996. Are coaja de culoare roz somon acoperită cu negi asemănătoare arahidelor cauzate de umflarea zahărului în piele. Fructele oarecum turtite cântăresc în medie 7-10 kg (10-15 lbs) fiecare și se pot păstra până la 6 luni. Pur și simplu cea mai bună textură fină a tuturor dovlecilor pentru plăcinte. Are o aromă delicioasă și un conținut foarte mare de zahăr la maturitate. Pulpa este strălucitoare, aproape portocalie neon și foarte ușor de extras pentru rețetele tale preferate de dovleac. .
Se maturizează în 105 zile. (Semințe cu polenizare deschisă)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.