Aceste poze sunt din albumele personale si de la alti iubitori de leandri precum si de la cei care comercializeaza aceste flori.
NU am leandri de vanzare. Sunt doar pentru prezentarea soiurilor si aspectul lor in gradini.
flori-plante-bulbi.com/leandri/www.citygarden.ro/leandrul-planta-frumoasa-si-periculoasa/pepinierafantanele.ro/categorie/leandru/?orderby=popularitypepinieracampina.ro/pepinieracampina.ro/?s=leandruLeandru nr 66-Hawaii - 1 40,00 lei
Leandru nr 80-Eurydike - 1 42,00 lei
Leandru nr 121-Mezes Kremes - 1 42,00 lei
Leandru nr 122-Princesse - 1 42,00 lei
Leandru nr 135 -Sara Mosolya 1 43,00 lei
Leandru 123 -Kroatia 1 42,00 lei
Leandru nr 46 Chopin - 1 45,00 lei
Leandru nr 23-Narancsos (Provence) - 1 43,00 lei
Leandru 20-Sarga (Lutheum Plenum) - 1 43,00 lei
Leandru nr 72-Narancsz Balerina -l 1 43,00 lei
Leandru nr 82-Helena - 1 45,00 lei
Leandru nr 12-Nagy Viragu Lazac(somon) 1 40,00 lei
Acestea sunt soiurile de leandri achizitionati de mine. Pastrez aceasta lista pentru a avea o evidenta.
Leandrul este un arbușt de origine mediteraneeană care face flori superbe până spre sfârșitul toamnei și este una dintre plantele care pot fi folosite cu succes pentru înfrumusețarea spațiului de locuit, fie în ghivece dar și în grădini (doar în perioada caldă a anului). În anumite condiții de interior, cu destulă lumină și udat constant el poate înflori și în altă perioadă a anului.
Spre deosebire de alte plante, leandrul nu este pretențios în privința luminii. El nu trebuie să primească foarte multă lumină de la soare reușind să se dezvolte pe propriile puteri. Totuși, dacă plantarea se poate face într-un loc însorit atunci leandrul se va dezvota mai armonios și mai rapid. Bineînțeles, dacă se dorește o înflorire mai bogată un fertilizant va ajuta și mai bine acest proces.
Leandrul este o plantă decorativă dar este o folosită și în industria farmaceutică. Aceasta conţine o substanţă activă utilizată pentru cardiaci. Substanța poate fi periculoasă în cantități mai mari dar nu se pune problema când vine vorba despre leandrul crescut ca plantă decorativă. Frunzele leandrului nu trebuie consumate crude cunoscându-se cazuri în care substanța toxică din acestea a afectat copii sau animale. Tocmai pentru că sucul plantei este otrăvitor acesta este folosit în prepararea otrăvurilor pentru șoareci. De asemenea, frunzele uscate de leandru se pot așeza pe podea, peste cartoane sau ziare, lucru care ajută la îndepărtarea insectelor.
Leandrul este destul de rezistent dar are nevoie de puţină atenţie, deoarece nu iubește temperaturile scăzute sau stagnarea apei. Pentru cei ce doresc un arbușt veșnic verde este o soluție de luat în seamă dar atunci când temperaturile scad el va fi adus în interior, transplantat la nevoie, pentru a putea fi menținut în viață.
Este o plantă cu durată de viață mare pe care o puteți achiziționa la prețuri excelente de pe
CityGarden.ro și care nu va avea nevoie de o îngrijire exagerată. Dacă îl păstrați tot timpul în ghiveci îl veți putea muta toamna într-un un loc în casă pentru a vă putea bucura în continuare de frumusețea lui.
Leandrul domestic crescut la noi are o înălțime de până la 2 metri dar, în mediul său natural, pe coastele mediteranene, poate atinge până la 6 metri înălțime. Cunoscut sub denumirea ştiinţifică de Nerium Oleander, este un arbușt care face flori de diferite culori precum alb, galben, violet, roşu, roz. Florile sale au formă de pâlnie și variază de la forme simple la unele duble.
Leandru se dezvoltă foarte bine în ghivece în zone în care clima este asemănătoare celei din România. Planta de ghiveci nu depășește 2 metri înălţime așa că poate fi ținută în casă fără nicio problemă. Pentru dezvoltare propice se recomandă o înlocuire parţială de sol în fiecare an. Acesta se va înlocui cu sol îmbogăţit cu îngrăşăminte care să-i asigure substanţele nutritive necesare. Se va uda planta suficient dar se va încerca evitarea stagnării apei pentru a nu o afecta. Pentru aceasta se recomandă un ghiveci adecvat care este suficient de înalt pentru a ne asigura că rădăcinile plantei cresc în jos.
Un alt truc pe care îl vom folosi înainte de mutarea leandrului este oprirea udării plantei pentru o perioadă de 2-3 săptămâni. Planta rezistă deficitului de apă deoarece metabolismul ei în această perioadă a anului este mai redus. Prin această metodă ne asigurăm că solul se va usca şi greutatea sa se va uşura. Astfel ne va fi mult mai ușor să mutăm ghivecele mari.
Condiții care trebuie îndeplinite pentu dezvoltarea propice a leandrului
Lumină
Arbuștul de Nerium Oleander trebuie expus la soare mai ales în perioada primăvară – toamnă. Fiind o plantă mediteraneeană este suficient de rezistentă la vânt, având ramurile flexibile şi elastice. Totuși atunci când aveți ghiveciul pe terasă ar fi indicat să-l ancoraţi deoarece volumul mare al plantei va facilita căderea.
Temperatura
Deoarece este o planta mediteraneana, leandrul iubeste căldura si umezeala, dar nu în cantități exagerate. Leandrul trebuie plasat intr-o zona luminoasa si calduroasa pe timpul verii și mutat la interior iarna. Leandrul nu rezistă la temperaturi negative. Dacă este lăsat în frig el își va pierde inițial frunzele după care dacă temperatura scade sub 0 grade Celsius planta moare.
Apa
După cum am spus și mai sus, leandrul are nevoie constantă de apă. Se va evita însă administrarea de apă rece deoarece aceasta poate cauza şoc termic. Udarea pe timpul verii se va face din abundență. Arbuștul va fi udat constant dar vom fi atenți la stagnarea apei. Leandrul este rezistent la secetă, dar o perioadă lungă fără apă poate duce la întreruperea înfloririi și la căderea florilor existente. De asemenea frunzele se vor răsuci uşor.
Sol
Dacă este udat frecvent leandrul rezistă și în soluri mai sărace. Apa va ajuta solul să rămână fertil. Datorită proveninenței sale leandrul este capabil să se înrădăcineze bine şi în substraturile acide şi în cele calcaroase.
Fertilizare
Cea mai bună perioadă pentru a îi da îngrăşăminte este cea de la începutul primăverii. Veți continua tratamentul o dată pe săptămână până la sfârşitul înfloririi.
Înmulţire
Deși este posibilă înmulțirea prin seminţe acesta este un proces lung şi anevoios de aceea vă recomandăm să achiziționați direct leandrii de diferite dimensiuni din magazinul nostru. Cei care totuși vor să-și ocupe timpul cu înmulțirea leandrului pot alege înmulțirea prin butaşi. Această modalitate presupune tăierea unor vârfuri semilemnoase din plantă de pe care se vor îndepărta toate frunzele exceptând 2- 3 frunze din vârful butaşului. Acest mic butaș de aproximativ 20 de centimetri se înrădăcinează în sol sau se pune într-un vas cu apă. Butașul va forma rădăcini după aproximativ două luni de zile și va putea fi plantat în ghiveci.
Beneficii
Leandrul este o plantă utilizată în medicină pentru tratarea cancerului, astmului, virusului HIV (SIDA), hepatitei C, epilepsiei și paraliziei. Extractul de leandru conține glicozide cardiace. Este vorba despre o substanță toxică dacă este consumată în formă crudă, dar care se dovedește foarte utilă în tratamentul bolilor dacă este preparată în mod corect. Testarea extractului de leandru pe pacienți suferind de diferite tipuri de cancer a produs un răspuns favorabil. Încă nu există pe piață un medicament pe bază de leandru pentru cancer deoarece încă se mai efecuează diverse teste dar semnele sunt îmbucurătoare.
ÎNTREȚINERE Nerium oleander Comandant Barthélémy
Leandrul se simte bine in orice sol cu un drenaj bun , bogat in humus .In timpul sezonului estival va fi necesar să se asigure o udare regulată. Plantă mediteraneană, iubeste expunerile însorite pentru a înflori toată vara. Considerate adesea ca fiind predispuse la îngheț, noile soiuri de oleandru pot rezista acum la temperaturi negative. Totusi nu recomandam pastrarea lor afara peste iarna ci in camere racoroase sau in beci cu apa foarte putina si la intervale mari de timp 2-4 saptamani .
Tăierea se face toamna sau primăvara și constă în tăierea la jumătate a celor mai puternice ramuri. În ghivece, va fi necesară udarea regulată în timpul verii. Pentru cultura în ghiveci se poate face o aprovizionare cu îngrășăminte (20-20-20) în mod regulat în timpul primăverii și verii (de două ori pe lună cu fertilizant lichid in apa de udare ) pentru a stimula înflorirea.