291 poze   50141 vizite

urias german vs urias belgian

oameni buni!
este careva in masura sau in tema sa clarifice diferentele fizionomice clare dintre cele 2 rase?
astept parerile dvs!



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 17
danipetcu 28 decembrie 2013  
Ma alatur si eu discutiei daca se poate....D-l Marian eu va dau dreptate, in toate expozitiile care am mers in ultimii 5-6 ani nu am vazut scris decat:URIAS GERMAN
Urias Belgian nu am vazut scris pe niciunde s-a pierdut denumirea gata!Si eu sunt de parere ca sunt mai multe forme ca si oamenii:unii mai grasi, unii mai slabi, unii mai inalti si tot oameni sunt!
Raportează
anonim
Alin 24 octombrie 2012  
care este mai mare? uriasul german gri sau uriasul belgian
Raportează
MarcelBalan 14 septembrie 2012  
Bună Marian, ce mai faci ?
Multă sănătate iepurașilor și ție bineînțeles .

Diferențe fizionomice clare, foarte bine delimitate nu sunt între cele două rase .
Explicația este că uriașul german gri derivă din cel belgian, nemții au lucrat cu reproducătorii de uriaș belgian și au ameliorat rasa, iar apoi au denumit-o uriaș german. La fel au făcut și alte națiuni au ameliorat rasa indigenă cu reproducători de uriaș belgian, și au standardizat în propria țară rasa.
La nivel european , datorită circulației animalelor, de la crescători împătimiți la alți crescători împătimiți, s-a realizat în timp un melanj de gene, astfel că în prezent, nu se mai pot delimita clar, fenotipurile raselor, care dealtfel sunt foarte asemănătoare.
Bineînțeles că fiecare țară păstrează denumirea proprie, pentru a aprecia munca de selecție și ameliorare a crescătorilor de acolo.
La nivelul asociației europene a crescătorilor, Ententee Europeenne, mai bine zis în standardul raselor de iepuri, denumirea acceptată de toate țările componente este de Uriașul gri și varietățile de culoare.
Comparații se pot face între fenotipurile exemplarelor de uriaș gri, fiindcă există mai multe linii, iar diferențe sunt și la lungimea corpului, și la forma capului, și la lungimea urechilor etc.
Crescătorii persoane fizice fac împerecheri și diverse încrucișări cu alte rase, așa că genetica pură pentru exemplare la rasele respective găsim doar la sursă, la cei care au păstrat genofondul pur.
Între marii crescători din țări diferite, există achiziții de animale, deci transfer de gene, infuzii de gene, și crescătorii români aduc din Germania, Ungaria, Slovacia,etc., în special după revoluție, acest fenomen a proliferat, de aceea este normal să discutăm astăzi de rasa URIAȘUL GRI .
Raportează
angolanu 13 ianuarie 2012  
Sunt total de acord cu 'iepurideferma' subscriu la cele spuse de el.
Raportează
lucionujec 3 decembrie 2011  
de aceeasi parere sunt si eu....URIASUL GERMAN egal URIASUL BELGIAN!!!!! nu sunt diferente!! este aceeasi rasa adoptata de alta natiune!!! putem si noi sa numim iepurii nostrii URIAS ROMAN...care clar ca e acelasi lucru cu Belgian,german etc
Raportează
stanciucatalin 12 februarie 2012  
ar fi ceva URIAS ROMAN:))
Raportează
radoimihai 6 septembrie 2011  
Va salut
Interesant a fi de pus aceasta problema poe forumurile de specialiate de tipu IEPURI DE LA a LA z si daca imi permite-ti as posta eu o astfel de intrebare .
Foarte interesanta ar fi parerea unui membru vechi al asociatiei sau un crescator foarte vechi ca sa nu mai vorbim de cea mai abilitate parere in speta a unui arbitru . Nu ?
Raportează
bunea 6 aprilie 2011  
Salut Marian, aceasta nedumerire am avut-o si eu la inceput.Cea mai clara explicatie este urmatoarea:Uriasul Belgian are un corp mai cilindric, mai lung cu o aliura zvelta, urechile mari dar nu prea groase si mai le tine mai mult orientate in sus.Uriasul german are corpul mai scurt, este mai indesat si urechile mai carnoase(nu stiu cum sa ma exprim)si sunt tinute mai aplecate spre in fata(berbecat).GREUTATEA ESTE ACEEASI LA AMBELE RASE.I-AM FACUT ROST DE VREO 20 DE ADAPATORI.
Raportează
anonim
joker 20 martie 2011  
oricum uriasul german, unguresc, rusesc toti se trag din cel uriasul belgian doar ca fiecare daca a observat o mica schimbare a zis ca e rasa noua, intradevar cel belgian este mai lunguiet si la cap, mai elegant dar nu prea cred ca se gasesc curati pe la noi din pacate
Raportează
anonim
joker 20 martie 2011  
in cartile de specialitate scrie invers ca uriasul belgian este mai mare decat cel german gri,
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.