68 poze   20067 vizite

retete din oua

RETETE CULINARE DIN OUA DE PREPELITA

Salata oua prepelita

Ingrediente:

25buc oua prepelita, maioneza 150g, sare, piper dupa gust, iaurt 250g, marar una legatura, usturoi, suc lamiie 30g.

Mod de preparare:

Ouale se vor spala si desinfecta cu cloramina in apa, apoi se pun la fiert cu sare si apa pina ce devin de consistenta tare. Maioneza se amesteca cu sare, piper, mararul tocat marunt, iaurtul, usturoiul pisat in prealabil si sucul de lamaie. Dupa ce sau fiert ouale se vor introduce in sosul format si se amesteca usor sa nu se sfarime. Ouale se pun intregi in sos si se va servi cu piine toast foarte prajita.

Oua prepelita Surpriza

Ingrediente:

Oua 30 buc, ceapa verde trei legaturi, otet balsamic 10ml, piper alb, sare dupa gust, suc lamiie 50ml, patrunjel tocat marunt una legatura, ulei masline 150ml, lipie libaneza 5 bucati.

Mod de preparare:

Ouale se spala ,se desinfecteaza si se pun la fiert in apa cu sare 10-15minute. Ceapa verde se spala, se curata si se taie marunt si se va amesteca cu otetul, sare, piper, suc de lamiie, patrunjel, uleiul de masline si se va servi cu lipia libaneza.

Spanac cu oua de prepelita

Ingrediente necesare
Pentru 6 portii

1 kg spanac proaspat
150 g branza
150 g sunca slaba
• 2 felii de paine
• 6 oua de prepelita
• 100 g ciuperci
• 1 lamaie

Pentru sos
• 9 linguri ulei de masline
• 3 linguri otet
• 1 lingurita mustar
• sare, piper

Se fierb ouale 3 minute, se curata de coaja si se taie pe jumatate.
Spanacul se spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se scurge bine.
Se taie feliile de paine si sunca in cubulete, apoi se prajesc impreuna, amestecand permanent, ca sa nu se arda. Se spala bine ciupercile, se scurg de apa, se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele intr-o salatiera mare, unde se adauga si frunzele de spanac.
Separat, se a-mesteca ulei cu otet, mustar, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se toarna peste salata. Se a-mesteca cu grija si se serveste imediat.

Oua de Prepelita Pane cu Sos de Castraveti

Bulbi de anghinare cu oua si sos de legume

Ingrediente pentru 4 portii
12 bulbi de anghinare congelati, 12 oua de prepelita, 12 lingurite de caviar.

Pentru sosul de legume:
2 fire de praz, 2 morcovi, 1 ceapa, 4 linguri de ulei de masline, 1 legatura de marar proaspat, 1 ceasca de supa de legume, sare, piper.

Preparare
Se decongeleaza bulbii de anghinare, se oparesc 5 minute în apa cu sare si se pun la scurs într-o strecuratoare. Separat, se taie prazul, morcovii, ceapa, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se calesc 7 minute în ulei încins. Se scoate cu grija mijlocul bulbilor de anghinare si se umplu cu legumele calite. Se face o adancitura între legume, în care se pune cate un ou de prepelita. Se asaza totul într-o tava termorezistenta, se adauga supa, se acopera cu folie de aluminiu si se pun la cuptor, aproximativ 20 de minute, pana cand ouale se încheaga si sosul scade. În momentul servirii, se adauga cate o lingurita de icre negre la fiecare bulb de anghinare.
17052010637
17052010637
17052010638
17052010638
29052010659
29052010659

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.