Multumesc, mult succes si d-voastra, insa eu nu tin neaparat sa merg la expozitii, cu toate ca am ceva exemplare. Stiti si d-voastra mafia existenta si decat sa-mi fac sange rau, mai bine lipsa. In plus poti sa aduci animalele praf din expozitie (nu toata lumea stie/ este interesata sa trateze anumalele asa cum trebuie). Un exemplu este un prieten de al meu care dupa ce a venit de la expozitia de la Galati au inceput la cca o saptamana sa-i crape exemplarele cu care a fost si sa imbolnaveasca si ce avea acasa, asa ca trebuie sa te gandesti de doua ori daca merita.
Am întâlnit adesea opinii ca a dvs. la crescători care nu îndrăzneau să facă pasul spre o competiție, asta însemnă că nu îi atrage, dar a da vina pe „o mafie imaginară” sau a susține că nu aduc animalele la expoziție fiindcă se îmbolnăvesc, sau nu le aduc pe cele mai bune, e după opinia mea o mentalitate eronată.
Dacă animalele sunt sănătoase și sunt transportate în condiții bune, riscurile sunt scăzute, boala nu se prinde de animalele sănătoase, și cele care sunt pregătite eficient pentru expoziție. Eu am participat cu 24 de iepuri la Galați și nu am avut vreo problemă cu nici unul din ei.
Bineînțeles că există un risc, dar acest risc este mult diminuat dacă crescătorii aduc animalele vaccinate și sănătoase, iar regulamentele spun că la recepția acestora orice suspiciune este semnalată și animalele bolnave sunt eliminate, sau chiar în faza de evaluare... de asemenea- mai bine zis sunt băgate în carantină, unde se administrează un tratament.
La Galați, fiindcă ați adus în discuție, dar nu ați menționat ce specii, și ce rase și cine e crescătorul respectiv, să știți că au fost măsuri de biosecuritate foarte eficiente, și că nu au fost semnalate asemenea cazuri sau incidente, cum au fost la alte expoziții unde s-au înregistrat mortalități. Cel puțin la iepuri nu s-au înregistrat incidente de acest gen.
Apoi contează foarte mult modul cum sunt transportate animalele la o expoziție, dacă prind un curent rău că merge soferul cu geamul deschis, atunci a cui e vina?
Sunt multe de discutat pe o asemenea temă, sper să vă schimbați părerea despre concursuri, și sunt convins că o să vi-o schimbați la prima participare.
Dl. Balan, eu sunt un tip pragmatic si cerebral si nici nu traiesc intr-o lume utopica.Discutii de dragul teoriei se pot face, dar la mine teoria se inbina foarte bine cu practica, asa ca stiu ce spun. Teoriile tin poate pentru cei care poimaine fac trei zile de cand sunt in domeniu, la mine trebuie ceva mai mult, dar e dreptul d-voastra sa va sustineti opiniile, conteaza totusi si in ce masura reusiti sa convingeti.
Păi tocmai aici este acea opinie greșită propagată printre crescătorii care nu au luat contact cu asemenea manifestări.
Eu vă dau exemplu realitatea, la naționala de la Galați de la clubul nostru s-au înscris vreo 11 crescători de iepuri, cu 76 de exemplare, și au participat cam vreo 70 de iepuri numai de la noi, ceea ce însemnă cam o treime din cei care au participat cu iepuri.
Ceea ce nu știți dvs., și eu vreau să subliniez, este că noi avem membri nu numai din Galați, ci din Piatra Neamț, Călărași, Vaslui, Harghita, Tulcea, Brăila. Acești crescători au făcut 2 drumuri pentru a participa la expoziția națională. Au cheltuit bani pentru transport, pentru participare și altele.
Meritul este al lor pentru participare și pentru modul în care s-au prezentat, iar eu spun că sunt mulțumit că am reușit să-i conving pe acești crescători să participe, iar unii chiar au câștigat cupe.
Efortul este mare, mai ales când faci un efort individual.
Am îndemnat să participe și pe crescători din Constanța, de la asociația dvs. pe d-nii Petcu Mihai, Costin Doru, și Marin Constantin, considerând că sunteți cel mai apropiat club de Galați .
După cum vedeți nu e utopie, cine este motivat cu adevărat participă. Despre alte chestiuni, se poate discuta, eu v-am dat date reale, care se pot vedea din catalogul expoziției naționale.
Marca Perii, parintii sunt made in Germany.O, sa postez si actele de origine, conteaza in primul rand animalul,ammai achizitionat eu cu acte acum doi ani si-am ramas cu actele, ca iepurii au fost numai actele de ei.
superba crescatorie,2012 se anunta promitator din cate se vede.mult succes.Apropo de nutritie si eu am incercaat diferite retete[inca m-a consider incepator]si am cerut sfaturi de la mai multi crescatori [foarte secretosi]dar fara nici un rezultat,singurul care m-a ajutat cat de cat il cunoasteti sigur dv[se stie despre cine este vorba],asta e mergem mai departe si trebuie sa gasim la un moment dat reteta magica pt urecheati,VA DORESC MULT SUCCES SI MULTA SANATATE
Cand am facut achizitiile am spus daca ai urmarit albumul si am spus ca esti si un bun crescator. Acum nu cred ca tb de fiecare data cand le mai fac poze sa rementionez acelasi lucru.
Chestiunea aceasta cu nutriția din păcate destul puțini crescători o înțeleg, și puțini o pun în aplicare .
Dacă crescătorii ar respecta dietele nutriționale specifice iepurilor asta fiindcă sunt interesați de rezultate pe toate planurile am vedea asemenea rezultate la mai mulți crescători.
Dar aspectele legate de problemele reproducției sunt legate direct de nutriție, aspect care trădează conduita crescătorului și respectul pentru aceste animale .
Nu pot decât să exprim admirația pentru d-l Petrov și pentru rezultatele obținute .
Multumesc, dar inca e loc de mai bine. Ideea este ca iepurii cresc si cu lucerma si un mix de cereale, dar adevarata arta este sa ti animalul in stare de reproductie si sa-l hranesti diferentiat in functie varsta si stare fiziologica. Hranindu-l numai cu cele spuse mai sus, apar dezechilibre nutritionale si atunci te intrebi de ce femelel mananca puii, fac caderi de calciu, etc.
Cei care au facut normele de hrana le-au facut dupa teste indelungate si stiu ce spun.Din pacate perceptia este ca " lasa ca merge si asa".
Daca va uitati la marii crescatori rezultatele obtinute sunt si datorita hranirii cu furaje echilibrate (granulate) si de aceea pui se dezvolta armonios.
Ce pot sa spun este faptul ca se poate si fara furaj granulat si asta se vede. In reteta pentru iepuri trebuie sa ti cont de multi factori, inclusiv granulatia cerealelor macinate.
Cert faptul ca nutritia la iepure este mult mai grea ca la pasare, iar retetele trebuie testate si retestate pentru perfectionare. E greu, dar e frumos... Succes si d-voastra!
Rețetele furajere le-au încercat cercetătorii și sunt și azi testate pe loturi industriale, se încearcă îmbunătățirea continuă a acestora - ceea ce nu se spune este că în compoziția furajelor granulate se introduc și substanțe nu tocmai sănătoase pentru animale, dar și pentru oamenii care consumă carnea respectivă - tot felul de aditivi - și substanțe anorganice care se acumulează în organismele vii .
Alternativa tocmai asta este - produsul ecologic - bio - animalele care sunt crescute cu hrană naturală - administrată științific . Desigur că echilibrarea principiilor nutritive din acest punct de vedere este destul de grea, dar este și frumoasă, mai ales pentru cei împătimiți, dar ceea ce trebuie să înțeleagă crescătorii este că acest lucru se face cu știință și nu după ureche .
Ce fel de zaruri folosesc iepurii dvs?
Pe-ai mei nu reusesc sa-i determin sa fac poarta-n casa.
Stiti ca glumesc,frumosi,sa aveti numai satisfactii din partea lor !
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.