949 poze   41898 vizite

Prajitura cu iaurt

Ingrediente
400 g piscoturi
100 g branza dietetica Lacteea
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt simplu sau cu fructe
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici/struguri sau alte fructe
400 ml frisca lichida
2 plicuri Tort - Gelee transparent, Dr. Oetker

Mod de preparare
Se tapeteaza o forma de chec/cozonac cu folie alimentara.
Se scurg fructele din compot. Cu sucul ramas se umezesc foarte putin piscoturile. Apoi cu ele se tapeteaza marginile formei.

Punem gelatina la hidratat conform intructiunilor, in aprox. 200 ml de lichid (apa sau compot). Eu folosesc apa. Dupa ce s-a hidratat pret de cateva minute o punem pe foc fara a o fierbe insa, doar cat sa devina lichida.

Crema de branza o amestecam cu zaharul pudra, adaugam iaurtul, fructe din compot taiate, frisca batuta spuma si gelatina in fir subtire. Crema obtinuta o turnam in forma de chec, ce a fost in prealabil tapetata cu piscoturi. Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.

Rasturnam invers pe un platou.

Pentru decor folosim fructe ce le asezam pe prajitura. Putem folosi pentru ornat si frisca, dupa cum doreste fiecare. La sfarsit, peste fructe se toarna Tort - Gelee.

Cu drag si Pofta buna!
20131201_081631
20131201_081631
20131130_095302
20131130_095302
20131130_095310
20131130_095310
20131130_095321
20131130_095321
20131130_095435
20131130_095435
20131130_095457
20131130_095457

Comentarii album • 5
Nume:



daniela 21 ianuarie 2014  
Si eu o fac dar fara branza.... iese la fel de gustoasa.
Răspunde Raportează
carmencitavio 21 decembrie 2013  
Super buna,prajitura!Un deliciu si...arata foarte bine!
Răspunde Raportează
karmens 23 decembrie 2013  
Multumesc!
Răspunde Raportează
siana 19 decembrie 2013  
Multumim pentru reteta,cred a e delicioasa!
Răspunde Raportează
karmens 23 decembrie 2013  
Cu drag! Sa va fie de folos!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.