1. Ouă prepeliță murate:
- 24 ouă, 2 lingurite sare, 4 lingurițe zahăr, 4 lingurițe mix condimente,1/2 ceașcă apă, 1/2 ceașcă oțet, 1/2 ceașcă sfeclă roșie.
Ingrediente: muștar, mărar, piper, coriandru, ienupăr, cuișoare, foi de dafin, ienibahar, apă, zahăr, sare, oțet, sfeclă roșie
2. Prepelițe în baiț:
- carcasă prepeliță (minim 10 buc) proaspet eviscerată și marinată ținută în baiț.
Conținut baiț: sare, mix de condimente, ulei măsline lămâie, foi de dafin, usturoi și vin alb.
3. Omletă pufoasă din ouă de prepeliță:
- 6 ouă prepeliță (pentru 1 persoană), 100 ml lapte, o linguriță ulei.
Mod preparare:
- se sparg 6 ouă prepeliță, se pune sare, se bat după ce se omogenizează albușul cu gălbenușul, se pune laptele și se mai bate încă 1 minut.
- se unge tigaia cu ulei dupa preferință, după ce uleiul este încins, se pun ouăle bătute, se lasă la prăjit până se poate lua cu paleta, se întoarce pe cealaltă parte și se lasă 1 min., omleta nu trebuie să se rumenească ca la ouăle de găină.
4. Prepeliță la cuptor pe pat de legume:
Ingrediente: 2-4 prepelite, cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras sau kapia, ulei, sare, piper, usturoi, cimbrisor, rozmarin.
Mod de peparare;
a. se unge vasul cu ulei, se taie cartofi, morcovi, ceapa si ardeiul rondele se aseaza in vas: se pun cartofi, morcovi ceapa si ardeiul.
b.se condimenteaza prepelitele cu sare, piper, cimbrisor, usturoi si rozmarin se unge cu ulei se asaza peste cartofi si se pune la cuptor pana se rumeneste prepelita!
5. Prepelițe la rotisor