CONSTRUCTIVA DISPUTA ,DUCE LA PROGRES NU TREBUIE SA SE SUPERE NIMENI TOTI AVEM DE INVATAT NU S-A NASCUT SI NU A MURIT NIMENI PERFECT VA DORESC LA TOTI EXEMPLARE CAT MAI REUSITE VA SALUT SI RESPECT
Eu sunt din Ploiesti, dar pasarile mele sunt in Mizil.
Si pasarile mele au cam tot 10 luni.
Iti las adresa mea de mail poate poti sa-mi trimiti ceva poze recente, eventual un nr. de tel. ionflorinciprian@yahoo.com
Ma intereseaza un schimb pentru sange, iti dau o gaina de potarnichiu si imi dai un cocos, dar poza pe care ai afisat-o este recenta, cate luni are cocosul tau?
P.S. De altfel, chiar va feliciti pentru adapost si pentru pasari...dar cred ca nu la asta trebuia sa ma limitez ca sa fie toata lumea impacata. Am incercat o lamurire vizavi de cateva comentarii fara sa ma intereseze pozele, ci doar aspectele legate de culoare...sper c-am reusit sa fiu clar, chiar daca cicalitor
e foarte bine ca un prozelit v-a stimulat interesul in a va documenta pentru deslusirea chestiunii legate de culoare...si e irelevant albumul meu fata de ceea ce am discutat pe pagina aceasta (de unde nevoia asta de a ataca musai cu ceva (orice)pe-aia care-si sustin, oarecum argumentat, punctul de vedere doar pentru a se lamuri o chestiune lamurita la alt nivel (genetica)?!...gainile mele au mai multe culori, dar nu inspre ele sau inspre pozele cu ele trebuia sa devieze discutia)...mult mai multa bafta! ;)
comentariul il viza pe domnul reconciliator Marius72 care lveste cu sabia neascutita (metafora, da?!) si dup-aia vrea pace. pentru domnul gainiderasamoreni: chiar daca nu intelegeti nimic acum din cauza explicatiilor mele ciuntite din lipsa de spatiu, timp si chiar de limitarea mea in ale geneticii, daca vreti cu adevarat sa intlegeti, veti reusi prin documentare (netul e plin de articole de specialitate, nu e nevoie de carti)
pentru domnul gaini : mi se par pertinente comentariile si eu asta fac acum : ma documentez.
am mai avut o experienta cu gainiile , am crescut in baterii hibridul rosso , dar era altceva. m-am apucat acum de gaini de rasa din pura pasiune pentru frumusetea lor. nu vreau sa fac bani , totul este ptr placerea mea , a familiei si a prietenilor care vin pe le mine si raman cu gura cascata. deja am 2 prozeliti.
de ce nu putem vizualiza albumul tau ? cred ca ar fi interesant.
multa bafta si stai aproape !
la inceput s-a crezut ca soarele se invarteste in jurul pamantului si luna e un soare mai mic...dupa mai mule cercetari s-a constatat chiar contrarul; asa ca, daca exista refuzul documentarii din start, sunt cele mai mari sanse sa staruiesti in greseli. la inceput englezii au denumit varietatea alba "light" (adca "deschis") si varietatea argintie "dark" (adica "inchis")...si acum decat aceste doua varietati de culoare sunt recunoscute de standardul lor...denumirea de herminat deschis si inchis e data de frantzujii secolului trecut (subliniez secolului trecut ca sa se inteleaga evidenta perioadei indepartate) care au observat ca varietatea alba avea negru in coada, a varful penelor si la gat, iar varietatea neagra avea varful aripilor si la gat alb...ceea ce e gresit pentru ca ei au comparat decat culoarea cocosilor (se stie clar ca gaina are penajul "double laced" total diferit de penajul varietatii albe. Dupa observatii atente si pertinente, tot in secolul trecut, s-a constatat ca varietatea "herminat inchis" seamana cu "potarnichiu", in loc de cenusiu, aceasta din urma avand maroniu. dupa aspectul cocosilor maturi, s-au denumit "potarnichiu argintiu" (sau cenusiu) varietatea cunoscuta pana atunci ca "dark" sau "herminat inchis", iar varietatea potarnichie s-a numit "potarnichiu auriu" (sau roscat). nu e greu sa pricepi niste lucruri demonstrate si cu ochiul liber, dar si prin cercetare stiintifica (genetica). daca n-ai predispunere pentru nou si documentare, e ok si limitarea la notiunea pripita de "herminat inchis"
vad ca nu se intelege clar schema asta cu culorile. o sa incerc o lamurire: exista trei tipare de colorit: simplu sau complet (alb, negru, albastru...din astea apre bobat, barat, si "leced" ca la wiandote), potarnichiu [cenusiu (cunoscut impropriu ca herminat inchis) si roscat (asta clasic) pe negru sau pe albastru (recesivul e evidentiat de culoarea fulgilor din coada)] si a treia varietate de culoare e "columbia" care poate fi alb (cunoscuta impropriu ca "herminat deschis") si galben (ala clasic) pe negru, albastru sau alb (functie de gena recesiva a pasarii si e evidentiata, cum spuneam mai sus, de culoarea fulgilor din coada si "herminarea" fulgilor gatului). bineinteles ca pot aparea mai multe variante de colorit din combinarea acestora clasice si se poate ajunge la denumiri bombastice "columbia barat pe negru" sau "columbia galben pe alb", etc. Imi pare rau ca nu am timp sa formulez mai "citet" frazele, dar, din putin interes, va puteti documenta de pe site-uri romanesti si straine si va lamuriti singuri ca, de exemplu, intre "potarnichiu" si "herminat inchis" nu exista decat diferenta de nuanta (la herminat inchis e cenusiu si la potarnichiu e maroniu) si veti intelege atunci ca denumirea "herminat inchis" e o ineptie, adevarata denumire fiind "potarnichiu cenusiu"
salut,lasa un mes ceva mai explicit,asa intelegem si noi ce vrei sa spui:VORBITI DE DOUA VARIETATI ALE RASEI BRAHMA CUMVA?daca da,eu stiu asa:ATAT BRAHMA HERMINAT DESCHIS CAT SI BRAHMA POTARNICHIU SUNT VARIETATI ALE RASEI BRAHMA,BRAHMA HERMINAT DESCHIS ESTE UNA SI BRAHMA POTARNICHIU SUNT DOUA:PE NEGRU asa cum stim cu toti si POTARNICHIU PE ALBASTRU,eu sunt de parere ca cei ce lasa cate un mes ceva mai lung decat ''ff''(fara frecventa,cred eu)sa fie si ceva mai EXPLICIT asa intelegem si noi cei care suntem la inceput in aceasta lume cate ceva,mii de multumiri
daca zici tu , este pe negru atunci , adica potarnichiul , ca cu herminatul deschis ne-am lamurit !
hai ca pun si o poza , ce vrei , pana acum am crescut maidaneze..........
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
2.TINERET MOTATA OLANDEZA-O PERECHE
3.o GAINA TANARA SULTANA
4.IEPURE CAP DE LEU,MATURA
5.RATE CAROLINE
6.PAUNI NEGRU CAPACIT
7.URIASI MAGHIARI MATURI SI PUI
Si pasarile mele au cam tot 10 luni.
Iti las adresa mea de mail poate poti sa-mi trimiti ceva poze recente, eventual un nr. de tel. ionflorinciprian@yahoo.com
Mai sunt valabile cele scrise mai sus?
am mai avut o experienta cu gainiile , am crescut in baterii hibridul rosso , dar era altceva. m-am apucat acum de gaini de rasa din pura pasiune pentru frumusetea lor. nu vreau sa fac bani , totul este ptr placerea mea , a familiei si a prietenilor care vin pe le mine si raman cu gura cascata. deja am 2 prozeliti.
de ce nu putem vizualiza albumul tau ? cred ca ar fi interesant.
multa bafta si stai aproape !
hai ca pun si o poza , ce vrei , pana acum am crescut maidaneze..........