Rulada :
6 oua
6 linfuri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 varf de sare
gem de caise sau de care doriti
Crema :
2 plicuri budinca de vanilie
800 ml lapte
50 g unt
5 linguri zahar
1 plic gelatina
4-5 banane
Decor:
250ml frisca lichida
2-3 linguri de zahar pudra ( daca vreti mai dulce)
Se bate albusul spuma cu sarea si zaharul,se adauga galbenusul si la final faina amestecata cu praful de copt.Totul se aseaza intr-o tava de aragaz in care am pus hartie de copt.
Se coace 10-15 min,dupa care se scoate fierbinte pe o alta hartie de copt presarata cu zahar tos si se ruleaza si se desface de cateva ori.Dupa ce s-a racit se umple cu gemul dorit.
Crema :
Se fierbe budinca cu laptele si cele 5 linguri de zahar conform instructiunilor de pe plic. Luam de pe foc si adaugam untul bucatele, apoi gelatina hidratata in apa rece circa 5-10 minute si topita conform instructiunilor de pe plic..
Inelul unei forme rotunde de tort (d=25 cm) o asezam pe un platou si asezam felii de rulada pe fundul platoului, apoi pe marginile inelului. Turnam jumatate din crema, asezam bananele intregi, decojite, apoi restul de budinca.
Dam tortul la frigider pana in momentul servirii, sau peste noapte. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra si o asezam peste crema. Deasupra presaram ce dorim fulgi de ciocolata , bomboane .
Sursa de inspiratie:
cafechocolada.blogspot.ro/2008/04/banana-roll-cake.html?m=1