Blat:
4 oua,
4linguri zahar
3 linguti faina1 lingura cacao
1 lingura migdale macinate
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilatun varf de sare
Crema:
doua plicuri de budinca de vanilie
1 litru lapte
4 linguri de zahar
Siropul :
150 ml. apa
3 linguri zahar
esenta rom
Decor:
300 ml. frisca
margeluse decor
Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea .Se adauga galbenusurile amestec
bine.Se adauga faina,cacaoa si migdalele care au fost amestecate cu praful de copt .
In tava unsa si tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se coace mai intai la foc mic, iar dupa 10 minute la foc mediu, timp de 30 minute.
Siropul : se fierbeie apa cu zaharul pana se topeste acesta iar cand s-a racit se pune esenta.
Budincile se fac dupa instructiunile de pe pachet
Se insiropeaza blatul se pune budinca si se niveleaza.
Se orneaza cu frisca si bile.
Se da la rece cel putin 3 ore.
Tortul este un deliciu cu atata crema si frisca!
Au trecut 121 de ani de cand am implinit eu 35 de ani:))