Ingrediente:
• 150 ml lapte
• 150 ml apa
• un praf de sare
• 1 plic zahar vanilat
• 100 gr unt sau margarina Rama
• 150 gr faina , cernuta
• 5 oua
Umplutura si decor
• 2 plicuri budinca(din comert), preparate comform intructiunilor de pe ambalaj
•500ml frisca lichida
200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)
Mod de preparare:
Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si
untul.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina .Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul
vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
Se adauga ouale in compozitia de mai sus, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pregatim o tava de copt cu hartie de copt ,se formeaza din aluat niste batoane. Se dau la cuptor 10 minute la 190*°, se reduce temperatura cuptorului la 180C, se lasa pana se rumenesc
frumos.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu budinca.
Se pune frisca batuta peste budinca. Topim ciocolata dupa care dam fiecare capacel de la ecler prin aceasta ciocolata
Se lasa la rece si se servesc a doua zi.