Grotele preistorice se afla situate in judetul Buzau, in localitatea Naieni. Oricine isi doreste sa retraiasca o parte din istoria neamului, sa se transpuna in perioada in care stramosii nostri erau nevoiti sa traiasca in grote se va putea indrepta catre localitatea Naieni, la numai 30 kilometri de orasul Buzau.
Grotele preistorice se afla situate intr-o zona peisagistica de vis, chiar in varful dealurilor Istritei, dealuri incarcate de istorie, cultura, civilizatie, dar si de celebrele crame ale judetului si ale tarii.
Grotele preistorice sunt asezate destul de aproape de Biserica dintr-o piatra. Primele urme ale existentei stramosilor nostri in aceste locuri stau cimitirul de origine dacica si urmele unei asezari dacice.Urcand mai sus, in crestele dealurilror vom putea observa mai multe lacasuri, asemenea unor pesteri in care oamenii preistorici si-au petrecut aici mare parte din viata.
In interiorul grotelor preistorice au fost descoperite anumite urme de cenusa, oseminte care dateaza de pe vremea strabunilor nostri daci, dar si diferite incrustatii pe peretii acestora, cunoscute a fi drept picturi rupestre. Tot aici au fost descoperite si bine pastrate in colectii muzeale anumite unelte si arme cu o vechime considerabila. Toate acestea i-au determinat pe speologi sa le considere lacasuri de origine preistorica, intitulandu-le grote preistorice.
Numarul grotelor preistorice este destul de mare, avand o asezare asa-zis strategica, pe varfurile dealului Istrita, ferindu-se astfel de eventualele atacuri si cuceriri ale inamicilor.
Potrivit cunoscatorilor, aceste grote preistorice au fost sapate in piatra calcaroasa acum mai bine de 5000- – 7000 de ani in urma. In interiorul unei grote a fost descoperit un altar, semn al simbolului crestinatatii inca din acele vremuri.
Bine de stiut:Ajunsi aici puteti vizita Tabara de sculptura, Schitul lui Ambrosie sau Necropola tracica . Tabara de sculptura este situata pe dealul Tigori, comuna Naeni, in partea de vest a judetului; candva aflate sub apele Marii Sarmatice, dealurile de la Naeni sunt bogate in calcar, format din scoicile si cochiile de acum milioane de ani; ## numele dealului provine din cuvantul grecesc "tegora", care inseamna "loc sacru"; pe varful dealului sunt sute de sculpturi in calcar, realizate de copii, elevi ai profesorului Gabriel Manole, pe parcursul a 14 ani; in apropiere se afla si Biserica dintr-o piatra, ridicata dintr-un bloc de calcar, avand o catapeteasma sculptata in piatra, unica in Europa; aici se pastreaza, de asemenea, o veche asezare dacica, cu morminte indreptate cu fata spre Soare, sapate in piatra; dealul ofera o magnifica panorama asupra masivelor muntoase ale Bucegilor, Ciucasului, Buzaului, Penteleului si Vrancei.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.