Reteta de ishlere (foarte bune!!!!!!!) pentru prietenele mele. O fac des, de ani de zile!
250g unt (nu margarina!) 200g zahar pudra 2 plicuri vanilie 150 g smantana 3 galbenusuri 1 praf de copt 200g nuca macinata 500g faina Se face un aluat bun de intins, se fac rondele cu paharul.
Crema: 3 galbenusuri+2 oua, 200g zahar 50g cacao se bat pe abur, la bain marie. Se dau la rece. Separat se pregateste untul, 250g, frecandu-l pana devine o crema. Se amesteca dupa ce crema s-a racit. Glazura: 200 g zahar pudra, cu 2 linguri cacao, 2 linguri apa clocotita si 30g unt se omogenizeaza, frecate 5 minute. Se glaseaza ishlerele.
Au avut muult succes !
Pentru urmatoarea editie , mai soune-mi cat de groase le faci ?
Mi s-a parut ca cele ceva mai groase isi pastreaza mai bine aroma de unt ...
Trebuie sa fie tare gustoase ;dar sunt hipercalorice ! Ai incercat reteta Laurei Adamache ?(pare mai putin calorica - sau poate mi se pare mie). Tie cite bucati iti ies ?
Ai dreptate cu caloriile. Dar nu as schimba reteta pentru nimic in lume :)) Sunt atat de bune! O sa ma uit si la reteta Laurei. Chiar nu am numarat cate bucati ies. Depinde de marimea lor. Eu le fac cu un paharel cu diametrul de cca 3,5 cm. Imi ies vreo 6-7 tavi mari la copt.
Gustul de unt si gustul de nuca prajita din biscuiti sunt atat de asortate! Mai vine si crema cu cacao, glazura... mai bine sa nu stii, ca nu te mai opresti :))
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Pentru urmatoarea editie , mai soune-mi cat de groase le faci ?
Mi s-a parut ca cele ceva mai groase isi pastreaza mai bine aroma de unt ...
Craciun fericit!!!
Arata ca de cofetarie dar sigur muuult mai bune !