Conform Wikipedia "Sulfatul de magneziu este o substanță solidă, cristalină, are o culoare albă, inodoră, higroscopică, cu gust amar. Există mai multe forme hidratate dintre care cel mai important este heptahidratul de sulfat de magneziu MgSO4·7H2O numit și „epsomit” sau „sare amară”. Sulfatul de magneziu este folosit ca:
îngrășământ chimic în agricultură servind ca sursă de magneziu pentru plante; în chimia organică este folosit ca deshidratant (reține apa fiind higroscopic); administrat intern, „sarea amară” este utilizată în medicină ca purgativ; extern are, de asemenea, multiple efecte benefice, ca de exemplu: băi de picioare, recomandat în cazul picioarelor obosite, după efort fizic intens; reduce durerile, îndepărtează mirosurile neplăcute, înmoaie pielea aspră sau dură. reduce gleznele umflate în urma luxațiilor și grăbește însănătoșirea rănilor. curăță tenul, pielea devine fină și catifelată. adaugată la șampon, curăță în aprofunzime firele de păr și scalpul. ajută la îndepărtarea așchiilor care au pătruns accidental în piele. calmează durerile musculare. remediu deosebit în afectiuni anale (hemoroizi)."
Bun, detalii bune de retinut. Eu am aflat de existenta acestuia cu multi ani in urma cand o vedeam pe mama mea (care incepuse sa tina dieta pentru diabet) cum se tot stramba ori de cate ori lua aceasta "sare amara". Sigur, mi-am imaginat ca nu este ceva placut si o compatimeam. Cu ceva timp in urma am aflat ca nu este doar un "medicament" pentru om ci si pentru plante. Stim cu totii ca plantuta noastra traieste (si) datorita fotosintezei iar pentru ca acest proces sa se desfasoare corespunzator este nevoie ca planta sa primeasca un aport de minerale, corespunzator necesitatilor speciei din care face parte. Noi ajutam prin adaugarea periodica a ingrasamintelor in apa de udat. Plantuta noastra trebuie insa ajutata sa poata extrage din pamant aceste minerale. Ei bine, acest suflat de magneziu chiar asta face.Magneziul fiind una din componentele principale, esentiale in producerea clorofilei. Prin administrarea sulfatului de magneziu sprijinim intreaga activitate a plantutei noastre.: - înverzește frunzele îngălbenite ale plantelor, - îndulcește fructele și chiar și legumele, - înfrumusețează, înverzește gazonul, - reduce șocul de transplantare, - ajută la absorbția de nutrienți, - ajută la germinarea semințelor, - previne răsucirea frunzelor, - înlătură mulți dăunători (mai puțin melcii și limacșii), etc. Iata si modul de utilizare: - Pomi fructiferi și copaci: 40 gr sare Epsom (2 linguri) presărată pe 1 m2 în jurul pomului / copacului în zona rădăcinii. Se va aplica de 3 ori pe an.
- Gazon: 40 gr sare Epsom (2 linguri) diluată în 5 litri de apă pentru o suprafață de 4-5 m2 de gazon.
- Arbuști (în special plante veșnic verzi, Azalee, Rhododendroni): 20 g sare Epsom (1 lingură) presărată pe 1 m2 în jurul arbustului.
- Plante de interior: 35 gr sare Epsom (2 linguri rase) diluată în 4 litri de apă. Tratament repetat lunar.
- Trandafiri: 18 gr sare Epsom (1 lingură rasă) pe fiecare 30 cm înălțime trandafir, presărată în jurul plantei. Se va repeta din două în două săptămâni în perioada de înflorire. Pai daca tot am aflat ce si cum e cu aceasta Sare Epsom, hai sa o folosim! :) Puteti gasi acest sulfat de magneziu la farmacii, intreband de "sare amara". Sa auzim numai de bine atat despre plantutele noastre cat si despre noi! Sanatosi sa fim ca... belelele curg
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.