Deschizand imaginile veti putea citi pasii care trebuie urmati pentru a spera la un procent satisfacator de germinare. Pentru acelasi scop as oferi ca sfat sa se foloseasca seminte din anul in curs, culese imediat dupa coacere (avand in vedere ca au o putere de germinare relativ scazuta). Acelasi procedeu il putem folosi si in cazul semintelor (samburilor) de curmale.
La mine au germinat! Au crescut, insa m-am grabit sa le plantez in gradina si a murit plantuta. Secretul este ca semintele plantate sa fie intr-o minisera, la rece, spre frig. Sa simuleze temp. da afara.
Pericolul deshidratarii lor cand sunt in faza de "puiet" este destul de ridicat. De preferat este ca plantarea plantutei sa se faca intr-un loc semiumbrit, acolo unde poate avea soare dimineata si protectie dupa ora pranzului. Eu am protejat suplimentar cu un bidon mai maricel (de 10 litri) pe care l-am scos spre toamna cand a trecut pericolul.
Eu le-am tinul la frigider pana au dat coltul,am magnolia in gradina din acel lot.Nu am avut praf de inradacinat dar au stat cam 3 luni in frigider,reusita e garantata. :)
Acest procedeu (stratificare) se aplica semintelor proaspete, cunoscut fiind ca nu au putere de germinare foarte mare. Daca semintele sunt bune exista sansa ca dupa aceasta perioada sa le gasim deja cu radacinute, cu procesul de germinare declansat. este util sa le verificam din cand in cand dupa ce trec 35 de zile si pe cele care au deja pornita germinarea sa le plantam deja intr-un ghiveci.
Da, dupa o stratificare de aprox. 3 luni, desfaceti punguta si verificati. Ele trebuie sa fie deja umflate si chiar sa fie inceputa germinarea. Le puteti pune in pamant (turba si perlit) pe care-l puteti umezi putin cu un biostimulator. Dupa aproximativ 25/30 de zile ar trebui sa apara primii lastari care vor fi replantati. Este de preferat ca pamantul utilizat pentru plantarea lastarilor sa fie un pamant vechi in care au crescut alte plante deoarece magnolia nu suporta pamantul acid. Umiditatea si caldura sunt factori importanti. Pamantul trebuie sa fie permanent reavan (nu ud) iar temperatuta cat mai constanta (in jurul valorii de 25 de grade).
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Dupa aproximativ 25/30 de zile ar trebui sa apara primii lastari care vor fi replantati.
Este de preferat ca pamantul utilizat pentru plantarea lastarilor sa fie un pamant vechi in care au crescut alte plante deoarece magnolia nu suporta pamantul acid.
Umiditatea si caldura sunt factori importanti. Pamantul trebuie sa fie permanent reavan (nu ud) iar temperatuta cat mai constanta (in jurul valorii de 25 de grade).