Plantele Aloe fac parte din familia Liliaceae. Originare din tinuturile Africii si Arabiei, speciile de Aloe nu pot trai in gradini tot timpul anului, nefiind rezistente la frigul iernilor noastre. Temperatura minima pe care o pot suporta plantele de Aloe nu trebuie sa coboare sub 5-6 grade.
Putem spune ca Aloe este de primavara pana toamna planta de gradina, iar pe timpul iernii este planta de apartament. Vara, speciile impozante, cum este Aloe arborescens, care poate atinge inaltimi de 1,5 metri sunt folosite frecvent in amenajari de parcuri pentru aspectul decorativ, dat nu numai de frunzele cu tenta albastruie, cat si de florile rosii.
Caracteristici generale ale Aloei
Majoritatea plantelor Aloe nu fac flori, dar sunt spectaculoase prin frunzele lungi, elegante, carnoase, colorate in diverse nuante de verde cu tenta gri, albastruie sau cu pete crem sau albe, uneori cu tepi pe margini. Frunzele sunt dispuse in forma de rozeta in jurul tulpinii. Florile pot fi rosii, portocalii, galbene, in forma de clopotei.
Aloe are nevoie de un ghiveci mai mult larg decat inalt cu un pamant care sa nu mentina apa, eventual amestecat cu nisip sau cu pietris la baza. Anual trebuie schimbat ghiveciul cu unul mai mare. Are nevoie de multa lumina, dar nu e recomandat sa fie tinuta prea mult timp din zi in soare, decat daca este una dintre speciile cu frunze lucioase.
Se uda la cateva zile, chiar o data pe saptamana, cand nu este foarte cald, astfel incat intre udari pamantul sa aiba timp sa se usuce, urmand ca din toamna, dupa ce este mutata in interior, udarile sa fie din ce in ce mai rare pana la sfarsitul iernii. O metoda sigura de udare este sa puneti apa in farfuria ghiveciului, de unde planta isi va lua atat cat considera ea ca-i este necesar.
Ingrijire si inmultire Aloe
Inmultirea la Aloe se face prin seminte sau prin plantarea lastarilor bazali direct in ghivece cu pamant fertil amestecat cu nisip.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.