Pai........, eu as face in felul urmator. Am avut si eu astfel de situatii. Ia te rog ca punct de referinta prima poza si lasi frunza tot asa in pamant cu singura modificare sa tai frunza transversal de la jumatatea ei. In acest mod ramane neatinsa jumatate din frunza in continuare in pamant si cealalta jumatate taiata care contine si puiul crescut o plantezi in pamant proaspat. Puiul il lasi deasupra pamantului si frunza o pui in pamant si presari pamant afanat peste ea ca si cum ar fi un bulb in pamant. Manipulezi totul cu finete ca sa nu rupi ceva si acoperi cu un pahar transparent si lasi la lumina. Poti acoperi cu un pahar transparent si sa sudezi cu schoci si cealalta jumatate de frunza ramasa in pamant pentru ca de acolo sigur va rezulta un bulb si plantute noi sau cine stie, poate iar surprize placute pe frunzulita jumatate. Bafta!
ellada.sunphoto.ro/Gloxinia_ajutor/111577164, daca e vorba de aceasta poza, atunci va trebui sa lasi sa creasca si frunza pe care este puiul dar si puiul de pe ea, dupa care tai frunza pe jumatate transversal si o plantezi dupa cum am explicat mai inainte. Acum nu umbli la ea trebuie sa mai ai rabdare sa creasca si gloxinia si implicit si frunzele ei cu puiul de pe frunza.
Acum da, vorbim de poza corectă. Vă mulțumesc pentru sfat, așa voi face. Nu îmi explic totuși cum a apărut acel pui pe frunză la o plantă abia ieșită din sămânță de două luni?
De regula astfel de exemple apar atunci cand nervura frunzei este un pic plesnita. Probabil ca din greseala ai atins acea frunzulita si a plesnit-o un pic la nervura. Eu cel putin asa am observat ca apar astfel de situatii, atunci cand este un pic ciupita nervura acolo apare puiul.
Am înțeles! E posibil ca la transplantare să fi plesnit frunza, dar mă gândesc că am făcut aceiași operație la 80 de pui...oricum aștept să mai crească și voi face cum mi-ați recomandat. Voi pune poze. Mulțumesc frumos!
Aceasta este noua planta- cand va fi nevoie sa-i schimbi ghiveciul o poti repozitiona. Lasa frunza mama in pace, nu te atinge de ea :)
Punctele de crestere se gasesc in meristem (varful principal al plantei), noduri axilare (teaca prin care frunza se fixeaza de tulpina) si varfurile frunzelor (meristemul frunzei).
Consider-o realizare- Felicitari!
Super tare ! Eu aș încerca să o ajut să facă rădăcină( planta) ori mai puneți un pahar cu pământ sub frunză și o pungă peste ori o tăiați și o puneți la înrădăcinat in apă sau pământ , dar cu pungă :) Baftă !
multumesc pentru sfat ! momentan am sa o las in pace sa vad cum evolueaza...nu e mare pierdere o frunza de gloxinia, oricum am destule din soiul asta rosu cu alb asa ca din curiozitate o voi lasa in pace. Oricum voi pune poze in continuare cu ea
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Punctele de crestere se gasesc in meristem (varful principal al plantei), noduri axilare (teaca prin care frunza se fixeaza de tulpina) si varfurile frunzelor (meristemul frunzei).
Consider-o realizare- Felicitari!