130 poze   28817 vizite

PILAF DE PREPELITA

Se curata 6-7 prepelite, se spala, se usuca bine intr-un servet, se taie pe din doua, pe lungime, se "maseaza" temeinic cu 1 lgt sare marina grunjoasa, 1 lgt piper proaspat risnit, 3 lg ulei de masline si zeama de 1 lamiie, se rumenesc frumos in cuptor.


Intr-o cratita incapatoare, calim 3 morcovi, 3 cepe, 1 bucata mica de telina, 1 pastirnac si 3 catei de usturoi, tocate toate marunt, cu 1 lg de cimbru uscat si 1 lgt de piper, la foc mic, sub capac, in 1 lg de unt si 1 lg de ulei de masline.


Adaugam 1 ardei gras rosu taiat fideluta, stingem cu 1 ceasca de vin alb sec.
Dupa ce vinul s-a evaporat (ii vrem aroma, nu taria), adaugam 1,5 l supa de pui (supa de pui, nu apa cu knorr!), 1 lgt boabe de piper intregi, 2 foi de dafin si 1 lg de sare.
Cind apa da in clocot, turnam in ea 3 cesti de orez Basmatti in amestec cu orez salbatic.
Cind orezul a inghitit jumatate din apa, zvirlim inauntru si prepelitele cu tot cu sosul pe care l-au lasat in tava, urmate indeaproape de 3 ramuri de cimbru proaspat.
Potrivim iar de sare si piper, punem capacul si introducem cratita in cuptorul bine bine incins, pentru vreo 15 minute.
Scoatem din cuptor, amestecam pilaful cu 1 legatura de patrunjel tocat si stropim cu ulei de masline. Iata.
Stiu, nu prea gasiti prepelite. Veniti la mine, am eu, proaspete, de



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.