478 poze   48365 vizite
Albume
000_decizia finala_000000_MY BIRTHDAY_000000_MY FACEBOOK_000000_REGULI_000aeroportul din123alegeti peisajulanimale   balena albastra   balene   cai   cameleoni   crocodili   delfini   elefanti   lei   lilieci   lupi   rechini   rinoceri   serpi   tigrii   ursicars 2carti duel masterscase de vis   casa 1   casa 2cateicele 7 minuni ale lumiicentrul de adoptii happy animalsconcurs cine stie castiga 1concurs cine stie castiga 2concurs cine stie castiga 3concurs cine stie castiga 4concurs cine stie castiga 5copilariaculorile copilarieidesene vechi   curaj cainele fricos   ed edd si eddydespre minedoamnei invatatoareespaniafilme vechi si noigarajul de vechiturihalloweeeeeeeeenkung fu cu pisicilocuri de onoaremallul small price   cofetaria palomita   imbracaminte sport   parfumeria francemasinimasini pentru voimasinile melemichael jacksonmuntimy best friendsomul cu bancurile se intoarcepiratii din caraibepoze cu minepoze facute de mineprietenii mei de pe sunphotopt admitere scoala supervedetapt supervedetapt xnice4everxRObotziroma sau venetiaromania tara measchool timescoala cunoaste ceva nouscriitori   ion creanga   mihai eminescushrektabara dragatabara draga 2tari si capitaletema 1 monumentetema 2 filmetema 2 scoala lui somethingnewtema 3 scoala somethingnewtema 3 vedeta preferatatema 4 animalele preferatetema 4 scoala somethingnewtema 5 prietenii adevaratitema 5 scoala lui somethingnewtema 6 capitalistiitema 7 draga romanietema 8 deserturi care au dat inconjurul lumiitema1 pentru scoala lui somethingnewtoamnatop 5 animale care imi placun fel de oracolvodka de la targu neamtzz nota va rog zz

membru din 7 iunie 2011

balene

Balenele fac parte din subordinul Mysticeti ai ordinului Cetacea. Balenele sunt simultan cele mai mari animale şi cele mai mari mamifere din lume.

Balenele au apărut acum aproximativ 50 de milioane de ani. Strămoşii lor erau animale de uscat, care prin adaptarea treptată la mediul marin, au suferit pierderea perechii de picioare posterioare, crearea unei caudale, respectiv transformarea perechii de membre anterioare în înotătoare. Balenele sunt animale blânde, inteligente, care se hrănesc cu microorganismele din ocean.

Balenele au dezvoltat în cursul evoluţiei lor nişte formaţiuni numite fanoane, care le permit să se hrănească cu plancton. Acestea se termină prin nişte prelungiri în formă de perie, care funcţionează ca o sită. Astfel, din tonele de apă vehiculate prin gură, ele reţin doar planctonul. Diferite specii de balene şi-au dezvoltat propriile tipuri de fanoane, astfel încât acestea să reţină componente diferite ale planctonului. Acesta este o modificare adaptativă care le permite să nu intre în competiţie pentru sursele de hrană. Cataceele care au fanoane lungi şi subţiri, ca de exemplu balena albastră, reţin din apă microcrustaceele. Balenele care se hrănesc mai mult la suprafaţa apei, au nevoie de fanoane mai mari. În aceasta categorie intră balena de Groenlanda şi balena de Vizcaya. Capul balenei este foarte mare şi puternic, pentru a putea suporta greutatea fanoanelor şi volumul imens de apă care trebuie filtrat pentru a reţine hrana.

[modificare] Fiziologie
[modificare] Nutriţie
În ciuda dimensiunilor uriaşe, balenele nu consumă foarte multă hrană. Datorită conformaţiei corporale menite să economisească energia, ele nu au nevoie să mănânce cantităţi prea mari. Se hrănesc cu mici organisme şi plancton. Aceasta este cea mai bogată sursă de hrană pentru aceste mamifere marine.

[modificare] Ciclu de reproducere
Odată la 2-3 ani balenele nasc pui vii pe care îi hrănesc cu lapte. În timpul naşterii, femela mamă este înconjurată de câteva moaşe, care vor ajuta noul născut să se menţină la suprafaţă pentru a respira. Puiul va suge lapte matern şi are o rată de creştere foarte mare.GRESIT



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 2
scooby 21 iunie 2012  
tare
Raportează
anonim
Kristinnika 3 septembrie 2011  
offfffff pune si tu mai multe poze plese
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.