ideal ar fi grosime egala si altoire in copulatie perfectionata (engleza)-o sa postez cat de curand metoda dar daca portaltoiul este mai gros trebuie aliniat la o margine-succes
ramurile altoi trebuie sa fie doar crestere din anul anterior fara muguri de rod(muguri simpli cei dubli sau tripli contin stanga-dreapta de mugurele de crestere muguri de rod) Portaltoiul poate fi de la cativa mm la cativa cm sau zeci de cm.Functie de grosime se alege metoda de altoire care poate fiin functie de grosime:copulatie perfectionata ,simpla,despicatura si sub coaja cu ramura detasata (la cei mai grosi)
Vreau si eu sa altoiesc corcodusul din pozele mele sub scoarta (parca nu m-ar atrage in despicatura),in primavara probabil Februarie /Martie.Din pacate nu am altoi pastrati vreau sa altoiesc cu altoi luati atunci in ziua respectiva.Care credeti ca va fi cea mai buna perioada?
sall pare destul de gros si nu cred ca il poti altoi in ochi crescand sau in august in ochi dormind.personal as altoi in despicatura in luna feb.eventual as intrduce ramuri altoi sub coaja vezi foto 079.succes
la talia lui nu se merita sa-l altoiesti in crengi din mai multe considerente-risc de deshidratare altoi pt ca va incerca sa lastareasca de jos in sus:dezvoltare inegala altoi-portaltoi:ric de aparitie lastai lacomi inaintea altoilor:piederea de timp pana la altoirea in ochi sub coaja etc.-Parerea mea mult succes!
Altoiesc si eu de cativa ani , toate tipurile si am inceput sa altoiesc din 26 februarie anu asta ca am cam mult de altoit si mi-a zis cineva ca ma grabesc si ca poate ingheta ca e, asa o patit mai demult... Iar eu am zis hai sa intreb si pe altii sa vedem cum sta treaba ca eu de obicei altoiesc in despicatura si copulatie de la sfarsit de februarie si pana prin 20 martie si am o rata buna de prindere cam 80% poate si mai bine depinde de an , si ma gandeam ca poate se poate si mai bine.Mersi de raspuns si spor la treaba
nu te grabesti este bine cand incepi si poti face asta pana mai tarziu daca ai altoi bagati la pamant in spatele unei cladiri faci un sant pui pe fund nisip pui altoi acolo in manuncki cu eticheta pui nisip peste si la urma faci varf pe sant sa nu intre apa acolo si ai altoi care nu pleaca in vegetatie pana mai tarziu iar despre reusita ta depinde indemanarea si cat de repede faci altoirea cu parafinare cu tot
am altoit in 15 ianuarie 2012 (o iarna grea)si nu au inghetat.Parerea mea este ca riscul inghetului este mai putin important in comparatie cu altoirea tarzie asa ca la treaba!
fa un amestec de smoala si parafina 3 sferturi smoala si 1 sfert parafina le incalzesti pana se topesc amesteci lasi sa se raceasca pana poti baga degetul atunci este bun de dat dar atentie eu cunosc dupa cum amestec in cutie cu un cu un lastar taiat din pom si la varf il fac ca o dalta cu el dau si la pomul pe care il altoiesc ca sa fie mai simplu atunci cand invarti in ea trebuie sa ramana pe bat
apa ca apa dar aerul sa nu patrunda.exista in comert mastic de altoit la 12-14ron dar merge f bine si doar cu banda izolir intinsa si mai multe straturi merge si cu silicon acrilic dupa banda.Este mai important cum tai altoiul si cum il aplici in despicatura sau sub coaja.succes
depinde de mai multi factori incepand cu zona in care altoiti soiul de altoit si daca pastrati ramuri altoi la frigider.altoirea incepe cu cires visin cais apoi prun piersic si apoi mar par gutui mosmon etc.ideal ar fi ca portaltoiul sa fie intr-o faza de vegetatie mai inaintata decat altoiul.succes
spune-mi si mie la altoirea in despicatura de ce ar trebui sa fie mai inaintat portaltoiul in faza de vegetatie , in mod normal ar fi amundoi in repaos vegetativ , in rest ce ai tu pe aici e super
pai daca ne uitam in jur noi altoim in general pe salbaticiuni cu altoiuri nobile pe care le recoltam devreme cand nu a plecat seva .corcodusii si alti pomi salbatici pleaca mult mai repede in vegetatie si atunci cand il altoiesti e ca si cand l-ai pune intr-un pahar cu apa.cand altoiesti intr-un pom care pleaca mai tarziu este riscul dezhidratarii altoiului in asteptarea sevei deci e bine sa pastrezi in acest caz altoiurile la frigider pt.a da un avans portaltuiului ca el sa fie intr-o faza ceva mai avansata de vegetatie.la altoirea cu lastari de cais am observat in timp acest fenomen.
Salut. Mersi pt.sfaturi. Am incercat anul trecut sa altoiesc in ochi dormind si nu stiu care a fost cauza dar am fost dezamagit de rezultate. Am altoit pe 1,14 si 25 august apoi pe 1 septembrie 5 ciresi,4 meri si vreo 13 pruni(ciresii pe visin si cires salbatic,merii pe mar salbatic si prunii 7 pe corcodus si 6 pe prun). Am urmarit sa vad cum evolueaza si in afara de 1 prun si 1 cires care au dat semne clare ca nu s-au prins restul au parut in regula (codita era desprinsa sau se desprindea f. usor si altoiul era ok. nu parea uscat si coaja era intinsa).
In primavara surpriza nu au dat lastari decat din 3 ciresi, 1 mar si 4 pruni.
O ciudatenie era ca din cei altoiti pe corcodus nu a dat niciun lastar desi si in prezent coaja altoiului este verde .
Cred ca am gresit undeva daca ai idee unde spune-mi te rog si mie sa nu mai persist in vreo prostie(am zis ca sunt incepator),
MULTUMESC
Te rog spune-mi si mie dupa ce vezi ca s-au prins 2 sau mai multi altoi in portaltoi mai gros cum procedezi,cati lasi din ei pentru cresterea si formarea unei coroane? Ma refer la portaltoii retezati mai jos si nu la nivelul formarii coroanei.Multumesc
Buna. Sunteti tare de tot. Nu am mai vazut asa cresteri la un altoi de un an, ma refer la prun si cires, dar cred ca ai mana si noroc. Cand ati altoit, in ce perioada? CARE E SECRETUL ALTOIRII IN DESPICATURA SI IN OCHI? CE MASTIC FOLOSITI? Dati mi si mie reteta. De unde sunteti poate va cer mai multe sfaturi. Multumesc. virgilnistoroiu@yahoo.com
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.