1355 poze   143463 vizite

suc de usturoi preparare

In 1,5 litri de apa se pun 8 capatani mari de usturoi curatate si pisate marunt. Se mai adauga 1 lingurita cu miere din prima zi si se lasa la macerat. LA 1-2 zile il mai agitati bine, dupa 7 zile mai adaugati o lingurita de miere si o ceapa mare tocata marunt , agitati la 1-2 zile, dupa 4-5 zile mai puneti o lingurita de miere iar dupa cam 3 saptamani este gata, il scurgeti de pulpa grosiera, stoarceti 2 lamai si il pastrezi in frigider. Eu folosesc urmatoarea formula de administrare: pe 1 ale luni le dau otet in apa cate 10 ml/litru iar pe 15 ale lunii le dau suc de usturoi 5ml/litru de apa, sa nu le lasati aceste amestecuri mai mult de 2 zile. Dupa ele se da apa curata. Ps: sa nu amestecati sucul de usturoi cu otetul k nu o sa aveti rezultate.
.
.
.
Preparare otet de mere (reteta 1)

Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi.Se aleg soiuri mai acre daca vrem ca otetul sa fie mai tare, cum ar fi merele tiganesti. Merele se dau prin razatoare cu tot cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla (5-10 litri). La un kg de mere se toarna 1 litru de apa incalzita pana la 60-65Β° C si 100-150 g miere. Daca merele sunt foarte dulci atunci punem numai 70-80 g miere Ia 1 kg de mere. Adaugam 10 g de drojdie la fiecare litru de apa. Borcanul se pune intr-un loc cald si intunecos timp de 10-14 zile si, de 2-3 ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta merele se strecoara prin tifon pus in 3-4, otetul se toarna in borcan, lasand 5-7 cm pana la gura borcanului, se acopera cu tifon si se lasa inca 2 saptamani. Cand otetul este gata el se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece. Un astfel de otet este un leac unicat.

Preparare otet de mere (reteta 2)

- 5 kg mere
- 5 litri apa calda
- 500 grame miere de albine
- 50 grame drojdie proaspata
Se zdrobesc(taie marunt,rad,etc) merele, cu tot cu cotor,doar stricaciunea se inlatura.Se pun intr-un borcan de 10 litri, se adauga drojdia si se toarna apa calda peste ele, sa nu oparim drojdia si se aseaza intr-un loc intunecos, dar cald(23-28 ) grade,acoperind doar cu tifon. Se amesteca de 2 ori pe zi. Dupa 2 saptamani ,cand merele s-au macerat si cand miroase a otet, se strecoara in prima faza printr-un tifon asezat in strecuratoarea de paste si apoi se storc bine in tifon la mana; zeama obtinuta se toarna in acelasi borcan,curat .Peste zeama se adauga mierea de albine,se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa iar la fermentat in loc calduros si intuneric(se pune borcanul intr-o cutie de carton si se poate tine in bucatarie langa calorifer),pana se formeaza o pelicula foarte groasa deasupra,care este ciuperca si care se indeparteaza cand otetul este limpede si frumos.In timpul fermentatiei se acopera borcanul cu tifon si nu se mai umbla la el pana cand se scoate pelicula,cand va fi limpede.In final se toarna in sticle cu capace cu filet,se strange bine si se pastreaza la rece,in camara.
Otetul de mere se poate face in orice anotimp.
Obs.unele retete sunt cu mierea pusa de la inceput, odata cu drojdia,insa eu nu am facut asa, l-am pus in partea doua de fermentație, așa cum am scris mai sus si mi-a iesit un otet tare si tare bun,folosit si la mancare si la cure de slabit si la insanatosire,daca luam raceala din timp la ..palme cu otet
In total,10-15 zile in prima faza si inca 40 de zile a doua faza,inseamna ca-n 7 saptamani de zile este gata.
Oțetul din mere, un leac ușor de pregătit
Pentru adepții tratamentelor naturiste, oțetul de mere este unul dintre ingredientele uzuale, folosit deopotrivă în alimentație, cosmetică, prevenirea și chiar tratarea unor afecțiuni. Cel mai sigur mod de obținere a oțetului de mere de calitate este atunci cînd acesta se pregătește acasă. Cea mai folosită rețetă cere ca merele să fie bine spălate, date prin răzătoare mare, cu tot cu coajă, apoi așezate într-un vas nemetalic și acoperite cu apă netratată (de izvor sau fîntînă). Pot fi utilizate și merele lovite, înghețate sau viermănoase, după ce, în prealabil, s-au înlăturat părțile stricate. Unul dintre secretele reușitei constă în alegerea îndulcitorului: oțetul preparat cu zahăr fermentează mai repede, iar cel pregătit cu miere de albine fermentează mai greu dar este, în schimb, mult mai gustos și eficient ca ingredient terapeutic. Oțetul de mere obținut acasă, deși mai puțin acru decît oțetul din comerț, poate fi folosit în preparate culinare, cu excepția murăturilor, pentru că nu este un bun conservant.
images (3)
images (3)
images (4)
images (4)
images
images
images (1)
images (1)
images (2)
images (2)

Comentarii album • 17
Nume:



BudeanuConstantin 21 martie 2015  
Multumesc pentru reteta.
Răspunde Raportează
bundu 13 februarie 2014  
multumesc pentru reteta,
Răspunde Raportează
balanideiasi 21 noiembrie 2013  
otetul pentru ce boli e bun
Răspunde Raportează
nikolas76 1 noiembrie 2013  
Sucul de usturoi este foarte benefic la urmatoarele:
• salmonela;
• tricomonoza;
• vermicid;
• antibiotic natural;
Răspunde Raportează
ionut75 16 septembrie 2013  
si ce rezultate sunt
la ce foloseste?


si la ce este buna
?
scz dar nu stiu
Răspunde Raportează
mihaicm 15 septembrie 2013  
Foarte benefica si buna reteta.
O folosesc si eu.
Răspunde Raportează
nicup 30 iunie 2013  
Va salut. Va rog sa ne spuneti si cate zile trebuie administrate, sucul de usturoi, respectiv otetul? Va multumesc. Multa sanatate.
Răspunde Raportează
stoicaioan 2 iunie 2013  
Va multumim, Sanatate!
Răspunde Raportează
cosminmihai 2 iunie 2013  
multa sanatate va doresc si pasari frumoase si sanatoase
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.