191 poze   41222 vizite
Albume
01-Contact02-Crescatoria03-Porumbeii Mei04-La Zbor05-Modele de Voliere06-Utile pt Porumbei   01-Adeno Coli Prevenire   02-Alimentatia porumbeilor Detalii   03-Alte elemente necesare porumbeilor in perioada de concurs   04-Antrenament Pui si Vaduvie   05-Antrenarea Puilor   06-Antrenarea puilor intarcati   07-Antrenarea si Educarea Puilor   08-Anul Columbofil   09-Anuntarea porumbeilor la concursurile de fond si maraton   10-Articole utile   11-Asasinii Boala Salmoneloza   12-AVIPHARM-recuperator pt concursuri   13-Boli infectioase la porumbei   14-Boli La Porumbei   15-Boli Principale ale porumbeilor   16-Boli si tratamente 1   17-Boli si tratamente 2   18-Calendar Columbofil   19-Calitati ale Porumbeilor   20-Cateva lucruri importante in columbofilie   21-Ce Porumbei Sa Cumparam   22-Cele 5 Aspecte ale Sportului Columbofil   23-Clasamente si Norme   24-Concursul cu porumbei voiajori   25-Concursuri cu porumbei   26-Consangvinizarea porumbeilor   27-Crearea unei suse   28-Crescatoria Dr HANS PETER BROCKAMP   29-Cum citim pedigreele la porumbei   30-Cum se fac concursurile cu porumbeii   31-Cuvantul medicului veterinar   32-De citit   33-De Stiut   34-Descriera Voiajorului   35-Despre Antrenament   36-Despre Porumbei   37-Detalii Voliera   38-Dezinfectarea volierei   39-Diferite   40-Dr Catalin Tudoran   41-Examenul ochilor   42-Gritul si Electroliti   43-Hrana porumbeilor si Calendarul columbofil   44-Hranirea Porumbeilor   45-Hranirea si tratamentele porumbeilor inainte de inceperea sezonului competitional   46-Imperechere a porumbeilor de la matca   47-Imperechere la Vaduvie   48-Imperechere si Reproductia   49-Invata sa cresti porumbei voiajori   50-Lamaia Mierea Scortisoara   51-Linii de porumbei   52-Lista de columbofili din judetul Maramures   53-Lucruri importante in columbofilie   54-Managementul Porumbeilor   55-Manual de lansari porumbei   56-Metoda La Natural   57-Metode Antrenamente   58-Morfofiziologia Aparatului genital   59-Nutritia porumbeilor voiajori   60-Obtinerea formei bune   61-Ordine tratamente   62-Plan de vaccinare contra Paramixovirozei   63-Porumbei care nu vor sa se imperecheze   64-Porumbeii de zbor   65-Pregatirea Lotul de Fond Maraton   66-Pregatirea porumbeilor la iesirea din iarna   67-Prevenirea Bolilor   68-Principalele boli ale porumbeilor   69-Produse naturale in pregatirea porumbeilor   70-Produse Naturiste   71-Program de crestere   72-Program de tratamente anual   73-Programul de antrenament al vaduvilor   74-Programul de concurs   75-Programul de vaccinari   76-Pt Voliera   77-Pt porumbei de la matca   78-Puii Simptome respiratorii   79-Puii Tardivi   80-Regulament National 1   81-Regulament National 2   82-Regulament National 3   83-Reproducerea reguli de baza   84-Reproductie Probleme posibile   85-Retata CONCENTRAT DE USTUROI   86-Retete   87-Retete cu suplimente Naturale   88-Retete pt porumbei 1   89-Retete pt porumbei 2   90-Sarea de baie   91-Schema cresterii puilor de porumbei   92-Secretul Campionilor   93-Sfaturi   94-Sfaturi trucuri practici Partea 1   95-Sfaturi trucuri practici Partea 2   96-Sfaturi de la Columbofili   97-Sfaturi despre cresterea si imperecherea porumbeilor   98-Sfaturi si recomandari   99-Sisteme De Joc   A-100-Sistemul La natural   A-102-Suplimente naturale   A-103-Teoria aripii in cazul porumbeilor voiajori   A-104-Teoria Ochiului 1   A-105-Teoria Ochiului 2   A-106-Tratamente Anual   A-107-Tratamente ce trebuie efectuate la porumbei inainte de vaccinare anti-paramixoviroza   A-108-Tratamente de iarna   A-109-Tratamente de primavara   A-110-Tratamente in timpul sezonului competitional   A-111-Tratamente porumbei   A-112-Tratamente si formarea perechilor   A-113-Tratamentele folosite imediat dupa terminarea sezonului si tratamentele de iarna   A-114-Tratamentele principalelor boli   A-115-Tratari pt rani deschise provocate de uliu   A-116-Vaduvia prin rotatie   A-117-Voiajori care nu vor sa se imperecheze

membru din 29 martie 2015

34-Descriera Voiajorului

Voiajor sport

Este o rasa cu prolificitate ridicata, cloceste si isi creste foarte bine puii.

Corpul: de constitutie robusta, dar armonioasa, fusiform, cu centrul de greutate situat intre cele doua aripi. Privit de sus, de la marginile umerilor spre varful aripilor, are forma de triunghiu echilateral. Tinut in mana, porumbelul aluneca foarte usor, pentru ca partea posterioara a corpului are dimensiuni reduse si numai coada, varfurile aripilor si picioarele pot fi cuprinse in palma, iar trunchiul, fiind foarte dezvoltat, nu mai încape. Osatura este puternica si solida. Oasele bazinului sunt stranse, tari, uniform ingrosate si bine rotunjite, cu capetele la o distanta de 0,5 cm la porumbei si 1 cm la porumbite.

Capul: de marime mijlocie, cu fruntea larga, putin ridicata, continuand linia ciocului. Privit lateral, incepand de la varful ciocului pana dupa ceafa, prezinta o linie convexa nedepasita de nici o adancitura sau colt. Forma capului variaza in functie de linia de selectie, dar intotdeauna este nemotat si cu fruntea nebombata. Forma, constitutia si dimensiunile capului variaza in mod pregnant la cele doua sexe.

Ciocul: mijlociu sau mijlociu spre lung, gros, usor indreptat in jos, cu cele doua mandibule inchise perfect; de culoarea cornului, la albi si baltati de culoare deschisa. Umflaturile de la baza ciocului sunt alungite, bine divizate, usor umflate, cu suprafata neteda si alba, zbarcita la porumbeii batrani; marimea lor variaza in functie de varsta, sex si linie de obarsie. Cele de la baza mandibulei inferioare sunt mici, netede, usor negelate la porumbeii batrani.
Ochii: asezati deasupra prelungirii liniei de inchidere a mandibulelor, mai aproape de crestetul capului. Irisul este galben-portocaliu si format din trei zone:
1- zona ingusta in jurul pupilei, de culoare neagra sau vanata, continua sau intrerupta, numita „inel de valoare”. Caiger considera ca acest „inel de valoare” este semnul performantei, si dupa marimea, forma si constitutia lui se deosebesc 8 tipuri diferite
2-doua zona urmeaza dupa „inelul de valoare”, este mai larga, de constitutie fin granulata si reprezinta zona de contractare a muschilor ciliari ai ochiului, care dilata pupila
3-zona externa este formata dintr-un camp circular, galben-portocaliu intens, de constitutie mai omogena si mai compacta; este delimitata de zona mijlocie printr-un inel rosu, de preferinta cat mai larg. Irisul este inconjurat de pleoapele (asa-numitele gene) cenusii, netede, numai la porumbeii batrani usor negelate, care acopera corneea.
Gatul: purtat vertical, este potrivit ca lungime, mai subtire la extremitatea superioara si ingrosat treptat spre extremitatea inferioara. Barbia este supta, fara membrana si scobita in linii ovale.

Pieptul: puternic dezvoltat, larg, bombat, musculatura pectorala puternica. Osul pieptului, lung si usor arcuit, nu este proeminent. Daca tinem porumbelul cu mana dreapta si il trecem usor, cu capul inainte, prin palma stinga pe jumatate deschisa, osul pieptului aluneca usor si arcuit. Spinarea este foarte larga anterior si stramtata mult spre coada, bine acoperita de remigele secundare, cu linie dreapta, orientata oblic dinainte inapoi.

Abdomenul este putin dezvoltat, ingust si plin.

Aripile: lungi, drepte, strans lipite de corp, cu remige lungi, elastice, largi, rotunjite la capete, purtate deasupra cozii. Varfurile aripilor nu se ating. Bratele si umerii sunt bogat imbracate cu fulgi. Remigele, cand deschidem aripa, se acopera unele pe altele fara goluri, iar varfurile lor alcatuiesc o linie convexa. Trecand cu degetul mare peste fata aripii inchise, de la umeri la varf, observam o suprafata complet neteda. Dupa teoria lui Ch. Vanderschelden, la porumbeii buni zburatori oasele bratului sunt groase, iar primele patru remige
primare au varfurile rotunjite si de aceeasi lungime.

Coada: formata din 12 rectrice, plata, purtata strans, ingusta cat o singura rectrice, are directie orizontala. Varfurile aripilor nu ajung pana la varful cozii. Crupionul, sau tartita, este bogat acoperit cu penaj abundent si matasos.

Picioarele: puternice, neincaltate, sunt mijlocii ca marime, cu degete puternice, drepte. Culoarea ghearelor este în corelatie cu cea a remigelor.

Penajul: fin, moale, matasos, bogat, lins si pudrat, colorat: vanat cu dungi negre pe aripi; gut de diferite nuante (vanat-guturiu, gut-vinetiu), negru, rosu, rosu pe trestiu, bujor, siv sau brumariu si baltat.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.