În cultura bucătăria coreeană, orezul nu se foloseşte numai la felurile principale, ci şi la unele deserturi. Majoritatea prăjiturilor de orez coreene conţin o cantitate foarte mică de zahăr; în schimb, au o grămadă de carbohidraţi! Să începem!
팥인절미 (patinjeolmi) este făcută din orez alb şi chapssal (찹쌀) -orez lipicios. După ce cele două tipuri de orez au fost combinate, amestecul se pune într-o oală la aburit până devine moale. După ce se răceşte se aşează pe o placă de lemn plată numită “anban” (안반). Apoi trebuie rulat prin pudră de soia -“pat” (팥). Chiar dacă o vei reîncălzi după ce se răceşte, prăjitura îşi va păstra textura moale şi gustul. Trebuie să ai grijă când o mănânci pentru că pudra se împrăştie peste tot.
백설기 (baekseolki) înseamnă “zăpadă” în coreeană. Mai întâi, se pune la înmuiat peste noapte orezul lipicios şi maepssal (맵쌀)-cel nelipicios, apoi se scurge apa. Se amestecă după în cantităţi mici într-un mojar cu pistil; când încep să se formeze bucăţele mici care seamănă cu fulgii de zăpadă, se adaugă zahăr şi amidon. Se mai pune puţin la aburit şi gata! Este o reţetă de bază pentru prăjiturile de orez şi cea mai simplă; totuşi este dulce şi gustoasă.
꿀떡 (ggul-ddok) care se traduce “prăjitură de orez cu miere”. Se fierbe orezul într-o oală şi se amestecă apoi cu mepssal. După ce se răceşte, se frământă “aluatul” sub formă de biluţe mici. În mijlocul biluţei se face o gaură şi se toarnă sirop după preferinţă şi se mai adaugă puţin aluat pentru a le acoperi. Această prăjitură este dulce, mică şi drăguţă. Poţi adăuga şi colorant alimentar ca să arate mai vesel.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.