70 poze   37710 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Testul Campbell

Atractia sociala

Puneti puiul in zona de testare.
De la 1 - 3 metri chemati puiul pocnind din palme usor, in acelasi timp lasandu-va pe genunchi. Chemati puiul dintr-un opus intrarii in zona sau camera.


1. Vine imediat, sare si musca de maini, coada sus;
2. Vine imediat, da cu labele si linge palmele, coada sus;
3. Vine imediat, coada sus;
4. Vine imediat, coada jos;
5. Ezita la venire, coada jos;
6. Nu vine.



Insotirea

Stabileste gradul de atractie in insotire. Lipsa oricarei atractii in insotire indica independenta.
Ridicati-va si indepartati-va de pui cu mers normal. Fiti sigur ca puiul va vede cand va indepartati.


1. Va urmeaza imediat, intra printre picioare,musca, tine coada sus;
2. Va urmeaza imediat, intra printre picioare,coada sus ;
3. Va urmeaza imediat, coada sus;
4. Va urmeaza imediat, coada jos;
5. Ezita sa va urmeze, coada jos;
6. Nu va urmeaza sau se indeparteaza.



Imobilizarea

Stabileste gradul de dominare sau tendinta de umilinta.
Stabileste modul in care puiul va accepta stresul cand va fi dominat fizic sau social.
Lasati puiul sa se ridice, apoi mangaiati-l cu blandete, apasand usor cu palma pornind de pe cap, pana spre coada. Continuati pana vedeti o reactie in comportamentul puiului.


1. Sare la mana, loveste cu labele, musca, maraie;
2. Sare la mana, loveste cu labele;
3. Se cuibareste langa dumneavoastra si incearca sa va linga pe fata;
4. Se lasa pe burta, lingandu-va mana;
5. Se intoarce pe spate aratandu-si burtica, va linge mana;
6. Pleaca si sta departe de dumneavoastra.



Dominarea Prin Ridicare de la Sol

Stabileste gradul de acceptare a dominarii atunci cand puiul nu are control asupra situatiei.
Ridicati puiul de burtica si piept cu ambele maini si tineti-l suspendat timp de 30 de secunde.


1. Se zbate violent, musca si maraie;
2. Se zbate violent;
3. Nu se zbate, este relaxat;
4. Se zbate, se linisteste, va linge mainile;
5. Nu se zbate, va linge mainile;
6. Urmareste mingea, o ia in gura si fuge



Aportul

Stabileste dorinta de a lucra cu dumneavoastra si gradul de adaptabilitate la un program de dresaj.
Apropiati-va de pui si atrageti-i atentia cu o minge de tenis. Cand arata interes, aruncati mingea la 1-2 metri in fata puiului.


1. Urmareste mingea, o ia in gura si fuge;
2. Urmareste mingea, ramane in picioare deasupra ei, dar nu se intoarce;
3. Urmareste mingea, o prinde si se intoarce cu ea la dumneavoastra;
4. Urmareste mingea si se intoarce fara minge la dumneavoastra;
5. Incepe sa urmareasca mingea apoi isi pierde interesul;
6. Nu urmareste mingea.



Sensibilitatea la atingere

Stabileste gradul de rezistenta la atingere.
Prindeti o labuta din fata a cainelui intre degete si aplicati o presiune crescanda in timp ce numarati pana la 10, nu foarte repede.


1. 8-10 pana ce puiul are o reactie;
2. 6-7 pana ce puiul are o reactie;
3. 5-6 pana ce puiul are o reactie;
4. 2-4 pana ce puiul are o reactie;
5. 1-2 pana ce puiul are o reactie.



Sensibilitatea la sunet

Stabileste gradul de sensibilitate la sunet, totodata poate fi si un test rudimentar pentru depistarea surzeniei.
Puneti puiul in mijlocul camerei sau al spatiului unde se face testarea si lasati sa cada pe sol un taler mic, un capac de oala sau un obiect din tabla (in cazul nostru, o cutie de ness cu o legatura de chei).


1. Asculta, localizeaza zgomotul si merge spre sursa latrand;
2. Asculta, localizeaza sunetul si latra;
3. Asculta, localizeaza sunetul, arata interes si merge catre sursa;
4. Asculta si localizeaza sunetul;
5. Se lasa la pamant cu teama, se da inapoi,se ascunde;
6. Ignora sunetul, nu arata curiozitate.



Reactia la obiecte noi

Stabileste gradul de inteligenta adaptabila la aparitia unor obiecte necunoscute.
Puneti puiul in mijlocul camerei sau al spatiului unde se face testarea.
Legati un prosop mic sau o bucata de carpa cu o sfoara si aruncati-o pe sol, la 1-2 metri de pui, apoi trageti de sfoara indepartand carpa de pui cu miscari bruste, asa cum v-ati juca cu o pisica.


1. Se uita la carpa, ataca si musca;
2. Se uita la carpa, coada sus si latra;
3. Se uita la carpa curios si se apropie sa investigheze;
4. Se uita la carpa, latra, coada intre picioare;
5. Fuge, se ascunde.



Concluzie

Acest test stabileste aptitudinile de lucru ale cainilor si dau o imagine generala asupra inteligentei, echilibrului si dorintei de lucru cu stapanul. Pentru majoritatea oamenilor, puii cu punctaj predominant 3 si 4 se dovedesc a avea calitatile unui bun companion. Cei cu punctaj majoritar 1 sau 2 au calitati deosebite pentru a deveni caini de serviciu, paza si protectie.




Rezultate

Punctaj predominant: 1 - Puiul ce intra in aceasta categorie este extrem de dominant, poate fi cu usurinta provocat sa muste. Prin natura sa dominanta va avea tendinta sa se opuna stapanului si daca nu este condus de o mana forte va prelua de indata conducerea grupei. Achizitia se recomanda numai daca aveti experienta cu astfel de caini. Acest gen de pui va avea insa rezultate bune in paza si protectie.

Punctaj predominant: 2 - Puiul este dominant si increzator in sine. Poate fi provocat sa muste, insa accepta cu usurinta sa fie condus de stapan daca acesta este ferm si consecvent in ceea ce ii cere. Acest pui nu se recomanda persoanelor care nu au mai avut caini sau sunt, in general, indecise. Pe mana unui pasionat puiul poate deveni un caine bun de lucru in dresaj si un prieten de nadejde pentru familia care l-a adoptat.

Punctaj predominant: 3 - Acest pui este relaxat, prietenos, si se va adapta cu usurinta la mai orice situatie datorita temperamentului sau flexibil. Are o mare nevoie de exercitiu fizic si pe acest considerent nu se recomanda familiilor cu copii mici sau persoanelor in varsta.

Punctaj predominant: 4 - Puiul cu acest punctaj este usor de controlat, se adapteaza usor si are o natura umila care il va face sa caute conducerea si decizia stapanului in permanenta. Acest pui, plin de blandete si dragalasenie, va fi usor de dresat si un bun companion pentru copii.

Punctaj predominant: 5 - Acest pui este extrem de umil si nu are incredere in sine. Dezvolta o dependenta pronuntata fata de stapan si are nevoie de multa incurajare pentru a se mentine pe linia de plutire. Sunt sanse mari sa devina un caine fricos.

Punctaj predominant: 6 - Puiul din aceasta categorie este in mod constant independent si nu arata interes pentru familie si stapan. Se va maturiza intr-un caine ce nu are afectiune fata de familie si nu simte nevoia prezentei umane. In general ogarii, Basenjii si unele rase nordice au o predispozitie catre acest gen de independenta.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.