70 poze   37910 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Simturile porcusorului de Guineea

Auzul

Porcusorii de Guineea aud foarte bine, sunetele de joasa intensitate pe care le emit fiind una dintre dovezile in acest sens. Daca media auzului uman este de 20 kHz, porcusorul de Guineea aude sunete cu frecventa de pana la 30 kHz. In captivitate, ei disting pasii diferitelor persoane din jur si reactioneaza diferit, in functie de relatiile stabilite cu fiecare dintre ele. De asemenea, raspund foarte bine la anumite tipuri de muzica, unele melodii avand efect relaxant asupra lor. Avand auzul fin, porcusorii ajung sa reactioneze in scurt timp la sunetele ce le devin cunoscute, precum fosnetul pungii cu mancare sau zgomotul usii frigiderului.

Mirosul

Desi nu este la fel de bine dezvoltat ca al altor mamifere, precum pisicile si cainii, simtul mirosului la porcusorii de Guineea este mult mai fin decat cel al oamenilor. El ajuta la recunoasterea intre membrii aceluiasi grup, dar si la recunoasterea stapanului, dar variaza de la un exemplar la altul.

Marcarea teritoriului se face prin secretii de feromon sau prin urina, servind la delimitarea zonei in care animalul este in siguranta si indreptatit sa devina agresiv cu intrusii, care iau cunostinta de existenta acesteia prin miros.

Vazul

Ochii sunt dispusi, asemenea tuturor ierbivorelor, in partile laterale ale capului, ceea ce le asigura un unghi de vizibilitate foarte mare. Acest fapt este esential pentru supravietuirea in mediul natural, porcusorul de Guineea putand sa detecteze pradatorii in aproape toate directiile. Disting mult mai bine corpurile in miscare decat pe cele statice iar vederea la distanta nu este foarte buna. Perceptia in adancime este destul de redusa, asa ca exista riscul ca, asezat la inaltime (pat, masa, scaun), porcusorul sa cada daca nu sunteti atenti, neavand simtul distantei care il separa de sol.

Imaginea pe care o percep este color, iar experimentele au aratat ca disting foarte bine culorile, in special rosul, galbenul si albastrul.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.