70 poze   37734 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Problemele cu greutatea la caini

Alegerea de a umple permanent castronul cainelui cu mancare pentru ca animalul sa se poata hrani ori de cate ori simte nevoia nu este deloc recomandata. Cainii care se hranesc oricand doresc sunt mai predispusi la obezitate fata de cainii cu un program fix de mese. Folosind o astfel de metoda este aproape imposibil sa monitorizam cat exact mananca animalul de companie in fiecare zi. Fiecare punga cu mancare de caini ar trebui sa aibe unele indicatii cu privire la cantitatea optima cu care trebuie hranit catelul la o masa. Aceste indicatii sunt de obicei bazate pe greutatea cainelui si incearca sa estimeze cantitatea de nutimente de care are nevoie cainele in fiecare zi. Hrana pregatita in casa este unul din cele mai bune moduri de a hrani cainele dar cu siguranta nu este si cel mai usor. Nu ne putem da seama cat ar trebui sa manance un caine avand in vedere ca patrupedul nu are vointa necesara de a pleca si a lasa resturi chiar daca e satul.

Mentinerea unei greutati optime a cainelui este esentiala pentru a tine departe de animal probleme grave de sanatate. Un caine supraponderal adauga tensiune suplimentara asupra propriilor incheieturi, oase si muschi. Oasele trebuie sa care greutatea mai mare rezultand in vindecarea mult mai grea a unor fracturi, in cazul accidentelor. Muschii se chinuie sa miste kilogramele in exces provocand intinderi si luxatii. Articulatiile se pot deteriora foarte repede ca rezultat al osteoartritei la cainii tineri. Displazia de sold si alte boli degenerative ale articulatiilor pot fi legate direct de probleme cu greutatea ale animalului de casa. Pe langa aceste afectiuni, obezitatea duce la grave probleme cardiovasculare. Daca avem un caine supraponderal acesta este in pericol de a suferi de aritmie cardiaca sau chiar atacuri de cord.

Verificarea greutatii normale a cainelui poate fi facuta si acasa dar este important ca patrupedul sa fie consultat in mod regulat de un veterinar. Pentru a sesiza eventuale probleme cu greutatea trebuie doar sa ne asezam langa caine si sa trecem usor palma peste costele animalului. Ar trebui sa reusim sa numaram coastele doar simtindu-le cu degetele, fara sa le vedem. Daca nu simtim deloc cutia toracica atunci trebuie sa mergem la un control. Toti cainii trebuie sa aiba o "talie" bine definita de la coaste pana la picioare. Daca nu putem vedea unde se termina coastele cainelui, privindu-l din lateral, atunci patrupedul are probleme cu greutatea. In cazul in care cainele se ridica si se misca greu sau daca refuza exercitiul fizic si oboseste repede atunci este foarte probabil sa sufere de probleme legate de greutate.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.