70 poze   37718 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

Lupii

Lupii sunt una din putinele specii de animale care se gasesc pe tot cuprinsul globului, lupii care traiesc in Romania fac parte din categoria Lupilor Europeni.


Lupii traiesc in haite, bine organizate, conduse de un mascul – liderul alpha.


Fiecare haita traieste pe unteritoriu bine determinat dar, pentru a vana, adesea parcurg distante foarte lungi in cautarea prazii. Pot ucide animale de pana la 10 ori mai mari ca greutate si dimensiune decat ei, sunt carnivori prin definitie si animale foarte puternice; caprioarelesi elanii (in regiunile unde acestia traiesc) sunt hrana lor favorita. Lupii Europeni mananca si animale mult mai mici decat ei, cum ar fi soarecii sau sobolanii; din cauza scaderii numarului animalelor salbatice au inceput sa vaneze animale domestice aflate in apropierea padurilor – cai, bovine, chiar si caini.


Perioada de imperechere la lupi are loc in primele luni ale anului, ianuarie - martie, perioada de gestatie dureaza 7 saptamani; puii sunt nascuti vii, intr-un culcus special amenajat, ferit de ochii celorlalte animale de prada aflate in padure. Responsabil cu hrana puilor si a mamei este seful haitei (liderul alpha) care, in aceasta perioada, vaneaza singur; prada este adusa la cuib de catre tatal lup ori intreaga, taras, ori rupta in bucati mici, in propriul stomac – pentru a putea transporta in siguranta hrana catre pui, lupul o inghite si apoi o regurgiteaza, semidigerata, la sosirea in cuib.
La fel ca marea majoritate a animalelor salbatice, o data cu dezvoltarea economica a globului, si lupii au fost afectati; putine tari din Europa mai poseda un numar mare de lupi salbatici si acestia pot fi intalniti doar in regiunile muntoase, departe de civilizatie si de pustile braconierilor. La nivel mondial sunt putine organizatii care lupta pentru salvarea speciei, eforturile depuse in acest sens in general se fac la nivel local.


Odata cu scaderea numarului de animale salbatice care in mod natural constiutie hrana lupilor si odata cu aparitia obiceiurilor de a vana animale domestice, a aparut un nou fenomen – lupii care se imperecheaza cu cainii aflati in fermele sau gospodariile pe care ei le prada; puii acestora nu prea pot fi deosebiti de caini. Pericolul il reprezinta instinctele lor imprumutate de la lupi, pot fi periculosi atat pentru oameni cat si pentru animale, chiar daca sunt crescuti de catre om.


In tarile Europene exista legi care interzic vanarea lupilor, doar daca acestia ataca fermele aflate la marinea padurilor legea nu interzice omorarea lor; pentru a evita diminuarea numarului si asa scazut al acestor animale organizatiile care protejeaza lupii prefera sa despagubeasca fermierii pentru animalele pierdute si sa salveze astfel lupii.


Cu toate ca legile in aceasta privinta sunt drastice, braconajul este inca o problema mai ales ca blana lupului este o blana valoroasa si dorita de multe persoane pentru uzul lor propriu iar de altele pentru a beneficia de o sursa de venit.
742t
742t

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.