70 poze   37879 vizite
Albume
A aparut gripa caninaActivitatile zilnice ale perusuluiAGRESIVITATEA POATE FI CONTROLATAAlegerea unui CatelAlegerea unui catel sanatosAlimente strict interzise la cainiAMSTAFF SAU PIT BULLAprecierea varstei cainilorCainele Bulldog FrancezCanarulCand hamsterii fac puiCand ii faci baie caineluiCand papagalul isi smulge peneleCapacitatile cognitive ale porumbeluluiCatelul trebuie sa se potriveasca cu personalitatea stapinuluiCele zece reguli de aur pentru ingrijirea cateluluiCIOBANESC GERMANComportamentul si limbajul iepurasilorConstructia unei custi de iepuriCum invatam iepurele de casa sa foloseasca ladita-toaletaCUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINIDeclaratia drepturilor cainilor de companieDespre comportamentul pasarilorDihorul de casaDisciplinarea pisicilorDresaj si comportamentGreseli pe care le fac stapanii de cobaiHrana purcelului de guineeaIepurele de vizuina Oryctolagus cuniculusIngrijiri necesare pentru nevastuica bolnavaLEGISLATIELimbajul corpului la iguanaLupiiLuptele cu cainiNotiuni de dresaj pentru tractiuneNU VA SUPARATI PE CAINE DACA LATRA PREA MULTOgarul CenusiuOrezul in alimentatia caineluiOrginea si raspandirea lupuluiPisica salbaticaPisicile SnowshoePIT BULLPorumbei voiajoriPorumbelul amenajarea custii potrivitePorumbelul guleratPot trai chinchilele in aceeasi casa cu o pisicaPotarnicheaPrepelitaProblemele cu greutatea la cainiPsihologia caninaRasa American Staffordshire TerrierRasa Boxer Deutsche Boxer Boxer GermanRasa DobermanRase de cai - Pursange ArabRecomandari in vaccinarea cainilorReguli de ingrijire a pasarilorReproductia cainilorROTTWEILERSarea in alimentatia caineluiSemnele unei probleme de sanatate la pestii de acvariuSimturile porcusorului de GuineeaSobolanul ca animal de companie - generalitatiSpecii amenintate de incalzirea gloabalaStancutaTaxa pe latrat a ajuns la 800 de leiTest IQ caninTestul CampbellTritoniiUn singur porcusor de Guineea sau mai multi

membru din 9 februarie 2010

CUM SE POATE TRATA TEAMA LA CAINI

Frica si agresivitatea sunt doua dintre cele mai intalnite probleme de comportament ale cainilor. Cainii foarte fricosi au un comportament specific ce evidentiaza acest lucru.

Comportament:
Un caine speriat sta cu capul plecat, evita contacul vizual, are urechile date pe spate si coada intre picioare. In astfel de situatii poate avea doua manifestari: fie ramane nemiscat asteptand deznodamantul, fie incearca sa fuga pentru a evita pericolul. In cazuri de spaima puternica, cainele incepe chiar sa tremure, iar femelele in special urineaza involuntar. In cazul in care o ia la fuga se uita mereu peste umar pentru a se asigura ca nu este urmarit.

Motive:
Exista 3 motive ce ii determina pe caini sa fie fricosi in diverse situatii. - unii caini au o predispozitie genetica de asa natura incat sunt foarte fricosi. Sunt mereu tematori sau complexati in situatii in care nu ar trebui sub nici o forma sa aiba o asemenea reactie. Este vorba de acei caini carora le trebuie cateva zile pentru a-si reveni dupa o vizita la veterinar
- un alt motiv ce poate explica teama in diverse situatii este faptul ca nu au fost socializati de mici, pentru a se obisnui.
- Al treilea si ultimul motiv este reprezentat de o experienta neplacuta avuta in trecut care determina cainele sa se teama de un anumit lucru/persoana.

Cum tratam frica Sentimentul de teama nu va trece de la sine si este foarte probabil sa se inrautateasca in timp daca stapanul nu se implica pentru a corecta comportamentul cainelui sau. A trata frica este foarte asemanator cu a trata o alergie in sensul ca efectele negative pot fi minimizate prin desensibilizare si temperare a reactiilor. Pentru a-i aplica un tratament de succes este nevoie de o persoana care se poate impune in fata cainelui si care sa-i trimita mesaje clare si precise. In cazul in care credeti ca nu indepliniti aceste conditii este indicat sa lasati cainele pe mana unui specialist pentru a nu inrautati situatia.

Pentru inceput, trebuie gasit acel stimul care produce sentimentul de teama. Din pacate de cele mai multe ori este vorba de o suma de stimuli. Poate fi un obiect, un zgomot sau chiar un miros specific. Poate fi o persoana sau un alt caine. De multe ori se afla in stransa legatura cu o anumita locatie.

Dupa ce intuiti in buna masura aceste elemente care produc spaima cainelui trebuie sa incercati sa recreati acea situatie insa de aceasta data obiectul ce ii provoaca teama trebuie pus cat mai la vedere, intr-o ipostaza cat mai inofensiva.

Spre exemplu: daca este vorba de aspirator sau alt obiect asemanator, puneti-l in mijlocul sufragerie si lasati cainele sa se obisnuiasca cu acel obiect. La prima vedere probabil cainele nu va dori sa se apropie de el. Aici trebuie sa interveniti si sa incercati sa il aduceti cat mai aproape de acel obiect prin lauda sau atragandu-l cu ceva bun de mancare. Puteti chiar ascunde niste bunatati sub acel obiect astfel intrigand cainele si facandu-l sa se apropie tot mai mult. Este cel mai indicat ca acest exercitiu sa se desfasoara cand cainele este infometat si de asemenea este bine ca in acel moment cainele sa fie in lesa deoarece aceasta ii confera un sentiment in plus de siguranta. Atunci cand cainele ramane relaxat in preajma respectivului obiect puteti trece chiar la pasul urmator, mai exact daca este vorba despe aspirator, il puteti porni, insa numai dupa ce cainele a fost dus la 1-2 metri distanta. Exercitiul acesta trebuie repetat acum cu aspiratorul pornit. Dupa cateva astfel de sedinte, veti reusi sa eliminati teama cainelui fata de acel obiect.

In cazul in care este vorba despre o persoana fata de care cainele a dezvoltat un sentiment de anxietate, metoda este asemanatoare cu observatia ca in acest caz, cainele trebuie neaparat sa poarte o botnita deoarece teama poate duce uneori si la un comportament agresiv. Perosana respectiva trebuie sa stea ghemuita si sa lasa cainele sa se apropie de ea, fara sa faca absolut nici un gest prin care sa incerce ea sa se apropie de caine. Dupa ce cainele se apropie suficient si se obisnuieste un timp cu prezenta persoanei respective, acesta poate mangaia cainele, insa nu pe cap ci pe piept timp in care cainele este recompensat.

O alta metoda pentru a minimaliza sentimentul de teama fata de un obiect/persoana/situatie este de a-i oferi cainelui posibilitatea de a desfasura o activitate placuta pentru el in prezenta obiectului/persoanei de care-i este frica.

Spre exemplu, puteti incepe prin a va invata cainele un mic truc precum rostogolirea. Apoi puneti-l sa-l execute in prezenta persoanei/obiectului care-i provoaca teama. Este foarte important sa nu pedepsiti cainele daca nu ii reuseste trucul din prima. Astfel, dupa mai multe repetari, cainele va asocia o senzatie placuta ce va inlocui teama fata de acel stimul.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.